18 augustus yosemite

Door R. Brouwer - A long time ago

Vanochtend hebben we lekker uitgeslapen. Om half 10 zaten we weer in de camper op weg naar het meer, 15 minuutjes rijden. Het heet mono lake, mono staat voor vlieg in het indiaans. Dit omdat er heel veel vliegen zitten bij het meer. Het is een heel bijzonder meer want het water is heel erg zout als je er in gaat zwemmen dan blijf je drijven. Het meer is zo zout doordat er calcium-houdende waterbronnen opborrelen en het calcium mengt met carbonaten. Dit mengsel heet calciumcarbonaat en heeft tot gevolg een kalksteen neerslag dat ze een Tufa noemen. Eigenlijk een soort van toren van steen. We hebben er een beetje rond gekeken, en zijn daarna door gereden naar Yosemite National Park. Op aanraden van een collega van me vader, moesten we op elke plek stoppen die er was. Het waren er ook niet heel, maar het was wel onwijs mooi. Er liep een riviertje van smeltwater langs de weg, waarvan wij natuurlijk even de overkant moesten zien. En dat was KOUD. Op de weg terug naar de overkant moest er natuurlijk iemand haar slipper verliezen. Mevrouw Danique Brouwer, dus daar ging mama, rennen over de oever om hm uit het water te vissen. Het is gelukt, we hebben hm nog. 
Veel stops verder kwamen we op de camping. We hebben ingecheckt en zijn omgedraaid terug naar een parkeerplaat voor een wandeling van 3 miles, ongeveer 5 kilometer. We gingen naar de sequoia bomen lopen. Dat zijn bomen die al miljoenen jaren oud zijn. Ze zijn dus ook heeeel groot. De afdaling ging prima, ook de plek waar de bomen waren was het vlak. Maar de terug weg was een flinke klim. We zijn al met al ongeveer 2,5 uur bezig geweest. Daarna zijn we terug gekeerd naar de camping. Waar ik en Danique heel vakkundig een vuurtje hebben gemaakt in de daarvoor bestemde korf. Het hout wat hier op de grond ligt is zo droog dat het zo aanstaat. Na het eten hebben we nog even genoten van het vuur. En zijn daarna de camper in gegaan om de foto's te bekijken die we de afgelopen dagen hebben gemaakt. Wat er nu in totaal van de de hele halve vakantie al 1.500 zijn. We zitten vandaag 1 dag over de helft van onze vakantie.

Reacties

elly A long time ago

Jullie genieten inderdaad. Ik lees de versagen graag. Ben er blij mee. Jammer dat Roy terug gaat, maar er wacht hem weer een mooie vakantie. Ik heb foto s van die bomen gezien. Indrukwekkend is dat. Voelden jullie je niet klein onder die enorm hoge bomen? Nog veel plezier en groetjes.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!