31/7 Bodie, Mono Lake, Yosemite

Door Ethel Nieuwenhuijse - A long time ago

Hoera alle wegen zijn vanaf nu weer open in Yosemite!

Kevin rijdt vandaag, hij heeft er zin in! Eerst gaan we naar Bodie. Onze beschrijving om daar te komen is wonderlijk, eerst twinting mile naar het noorden, dan 10 mile naar het oosten en dan nog 3 mile in de zelfde richting maar dan over onverharde weg richting Bodie. Het klopt precies de onverharde weg is verschrikkelijk, alles rammelt nog harder als normaal ….. en dan sta je weer voor een toegangspoort en mag je weer entree betalen (ja, betalen want dit is een State Park en geen National Park, zucht! al die verschillen)

Snel campertje parkeren en het dorpje in.

In Bodie is de tijd stil blijven staan, zo gaaf! Tijdens de goudkoorts was dit een enorm grote stad met trein stations, hotels, meerdere kerken en zelfs een China-town .  En ook deze stad is plotseling verlaten (rond 1930) Er gelden strenge regels; je mag niks op pakken van de grond, je moet alles laten liggen waar het ligt voor latere bezoekers. De grond ligt bezaaid met gebroken glas en geroeste blikjes, her en der liggen nog gebruiksvoorwerpen. Je kan in de huisjes kijken, daar staat alles nog net zo als toen de laatste bewoners het achter gelaten hebben, soms zelfs nog flessen en glazen op tafel. Wij zijn wel benieuwd naar de bank maar die is afgebrand, in de grote brand vlak voor dat de stad verlaten werd. We lopen hier een paar uurtjes rond en rijden dan door naar Mono Lake’s zuid-oever, daar vindt je de meeste Tufa’s  Rare, grillig rots formaties die boven water kwamen nadat de waterspiegel drastisch daalde. Het is een klein eindje lopen vanaf de parkeerplaats en inderdaad wat een rare dingen. Het stinkt hier en het stikt van de vliegen maar het is wel even de moeite waard om te bekijken, Weird!!!!

 

We rijden terug naar Lee Vining daar begint de Tioga Pass, de hoogste bergpas van Amerika, 9945ft hoog (reken dat zelf maar uit een foot is iets van 30cm)

De oortjes krijgen het weer aardig te verduren, hihi!  Guus heeft het stuur weer overgenomen want hij valt anders in slaap! Na de pass stuiten we op de entree van het Yosemite National Park. Het park is prachtig! We zien wel veel brandschade, niet allemaal van de afgelopen bosbrand. Echt hele afgebrande stukken en in de verte zien we nog rook! We tuffen door naar de kant waar de campings zijn …. Stuk-voor-stuk zitten ze vol! Oeps!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!