Dag 4 Zion en Diixies Forest

Door Jack & Marion - A long time ago

Vandaag vroeg opgestaan, 6:30, in bed was het toch niet vol te houden, daar dreef je uit. Ontbeten en op weg naar het noorden, richting Zion National park. Na 3 uur aldaar aangekomen, helaas bleek dat de verkeerde ingang te zijn, (Kolob canyon) waar je met een camper niet in mag.... (Foutje in de voorbereiding)

Weer 2 uur in de camper naar de goede ingang bij Springdale. Hier de camper geparkeerd en met de shuttle naar de ingang van het park. Aldaar een US Annual pas gekocht om onbeperkt toegang te krijgen tot alle natuurparken. Aansluitend de volgende shuttlebus in, een 90 min. durende rit door het park. heerlijk ontspannend, enkel genieten, niet rijden en/ of opletten op het verkeer. Zion is echt een fantastisch park, mooie ravijnen, rotspartijen en de eerste wilde reeën en herten gezien. We hebben genoten. Langzaam terug gelopen naar de camper en de auto ingestapt om verder te rijden naar Bryce Canyon. Hiervoor zijn we stevig omgereden, maar daar hadden we absoluut geen spijt van, we zijn weer helemaal naar Kolob gereden en via de noordzijde om Zion, richting Bryce Canyon.

Wegen waar we zelf ook nog nooit gereden hadden, de 12 en de 14, schitterende routes door Dixies Forest, mooie valleien, diepe ravijnen, mooie vlaktes, grote rotspartijen en heel veel groen. Ondanks dat de deze dag bijna 200 dollar aan benzine hebben verreden was dit het dubbel en dwars waard. Ook de kinderen hebben genoten van het uitzicht. Lieke is helemaal geobsedeerd geraakt van dode dieren langs de weg,ie liggen hier nogal wat, herten, dassen, wasberen, vossen en wat al niet meer.

Onderweg nog een Walmart aangedaan om proviand in te slaan want we zouden enkele dagen in de rimboe verblijven. Een campground in het Brice Canyon np, Pine Lake Campground. hier wel naar moeten zoeken, vanaf de reguliere weg lijdt een zandpad van15 mijl lang hier naartoe. Dat was rrrrrrrrijden en allllles vasthoudddddden, de bagage tttttttttrilde uit de kasten en we konden niet harder dan 5 -10 mijl rijden.... Dat pad was een belevenis in het donker. De camper uiteindelijk geparkeerd en het was zo donker, je wist niet waar je was. morgenvroeg maar eens uitzoeken...

Reacties

Bart en Nel A long time ago

Ha Globetrotters,
nou jullie beleven al heel wat in die paar dagen,lijkt geweldig wat jullie beleven,genieten dat is het leven,veel plezier voor de dag van morgen.xx

Ellen Verschoor A long time ago

Wat een belevenissen! En wat beschrijft Jack het leuk. Ik wens jullie veel plezier en een onvergetelijke reis. Ik zal niet elke dag een reactie geven , maar ik volg jullie wel!
Goede reis en een behouden thuiskomst. Groeten Ellen

Marlies A long time ago

Nou hopelijk geen enge beesten als jullie morgen wakker worden
Groetjes marlies

de Ucheltjes A long time ago

Ik wist niet dat wij zulke stoere vrienden hadden. Benieuwd wat jullie morgenochtend aan treffen. Slaap lekker

ilona A long time ago

Ik hoor het wel, jullie vervelen zich echt niet.
wat voor'n avontuur.
Op naar de volgende dag.

groetjes Ilona
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!