Dag 10 Op naar Californië

Door Jack & Marion - A long time ago

Vandaag staat de reis naar Californië op de planning, een uurtje of 8-10 rijden.

Aangezien ik uit mijn bed ben gedreven van de hitte , ben ik maar vast om 04:00 opgestaan. Ik heb de camper afgekoppeld , nog even gekeken naar 2 wasberen en ben maar gaan rijden. Om 4:15 vertrokken richting Phoenix aangezien we een mijl of 40 ten oosten ervan overnacht in Mesa hebben.

Even later kwam Braus erbij, hij was wakker geworden. Ongelooflijk hoe druk het rond een uur of 5:00 rond Phoenix is.... Niet normaal..5 banen autoweg, helemaal vol, het rijdt gelukkig wel door.
In principe doorgereden naar San Diego, om precies te zijn Chula Vista met een korte onderbreking bij een Target, dat is een iets luxere Walmart. Aangezien ik toch wel moe was, bij Starbucks, 3 shots espresso gedronken, bah, bah, bah..... Ik heb aansluitend wel geen vermoeidheid meer gevoeld. ( voor die het niet weten, ik drink normaal geen koffie) ik sta nog steeds stijf van de cafeïne en mijn maag laat weten dat hij niet zo gediend is van dit soort dranken. 

Rond 14:00 kwamen we aan op de mooie campground met een heerlijk zwembad. Temperatuur hier is een verademing, een graad of 27 met een lekker windje. We hebben hier fatsoenlijk WIFI, dat merken jullie ook wel aan de verslagen.. Persoonlijk heb ik het nieuws op internet en de mail van mijn werk bekeken. Wat een ongelooflijke toestand met dat vliegtuig. Respect hoe men daar in Nederland mee omgaat. Ondanks dat het (schijnbaar) live op CNN is geweest, maalt er hier geen Amerikaan om....dat is dus volledig buiten ons omgegaan.

Morgen staat Seaworld op de planning, vanavond zal ik in ieder geval vroeg naar bed gaan, ik ben total loss..

Aangezien diverse mensen vragen hoe het met Marion gaat, heb ik haar gevraagd wat te schrijven ;

"Hallo allemaal. 
Verschillende mensen hebben gevraagd hoe het met mij nu gaat en ik kan gelukkig zeggen dat het erg goed gaat met mij. Morgen gaan we een dagje Sea World doen. Hier pak ik wel een wheelchair. Een paar dagen voor de vakantie ben ik meegeweest op schoolreis van Braus en heb ik meer gelopen dan ik de afgelopen maanden gedaan had. De volgende dag had ik enorme pijn net onder mijn lever. Volgens de arts was dit overbelasting en ik heb hier zeker 1 week flink last van gehad.  Hij drukte mij op het hart om op vakantie vooral rustig aan te doen. Dit advies nemen wij ook ter harte. 
Ook is mijn smaak weer goed terug aan het komen. Al moet ik wel zeggen dat wij hier met zijn allen ook wel weer terug verlangen naar het gewone eten thuis. Hier is het veel en vet. De meesten mensen eten hier standaard buiten de deur en het is ook heel gebruikelijk om een zak chips bij je eten te nemen!!!! En als iemand 's ochtends een hamburger met coke neemt of een burrito vindt ook niemand dit vreemd. Rare gasten die Amerikanen.... Ook smaakt alles erg zout.  
Zelfs mijn kinderen vinden dit en dat wil wat zeggen! Vers vlees vind je bijna niet in de supermarkt en de keuze van verse groenten en fruit is erg beperkt en heel erg duur. Daarentegen heb je hier wel enorme rijen met diepvriesspullen. De eerste dagen zijn wij meegegaan in met deze gewoontes, maar na een paar dagen is de lol er vanaf en verlang je weer naar gezond eten. We eten nu hoofdzakelijk eigen gemaakte salades.
Grtz,
Marion"

Reacties

Braus en Marjan A long time ago

Geweldig Marion dat het goed gaat met jou. Maak gebruik van die wheelchair en als het erg druk is bij een attractie hebben ze speciale ingangen voor deze mensen, met aanhang overigens. Dat scheelt in tijd. Geniet van San Diego er is enorm veel te zien. De Spaans/Mexicaanse invloed zal jullie wel opvallen.
Grtz.

Bart en Nel A long time ago

Ha luitjes,zoveel kilometers in die hitte,hoe hou je dat vol?wel fijn dat jullie zo genieten van de mooie dingen,Jack en koffie,knap hoor,Marion fijn dat je smaak terug komt,en doe het rustig aan meid,is het niet waard om weer pijn te lijden,veel plezier in San Diego.
Grtz

Jan Sanders A long time ago

Ik ben blij dat het met Marion weer de goede kant op gaat. houwen zo!!! gr. pap.

Paul en Wil A long time ago

Heerlijk dat alles een beetje naar wens gaat. Marion maak gebruik van de mogelijkheden die de wheelchair je biedt meisje. Het zal je op het eind van de dag een berg aan energie schelen. Ook heerlijk dat het je zo goed gaat en zelfs de smaak weer een beetje terugkeert, super.
Fijne voortzetting allemaal en wij kijken alweer uit naar jullie volgende berichtje :-))

monique A long time ago

Hiel fijn um te huure allemaol en leuk um alle verslage te laeze! Geniet drvan!!

Martin en Loes A long time ago

Good um te laeze det alles good geit en det ge zoëvuul kint zeen en doon. T zal vuul indrôkke make daovan zien weej euvertuug...
Maar.... Doot auk röstig aan as ut te vuul wuuerd dan kint ge de daag daornao weer " ekstra" geneete!
Groetjes oët Bliërick !

Emdjie A long time ago

Eindelijk internet op mijn laptop hier! Kan ik eindelijk een beetje bij lezen. Fijn om te lezen dat het goed gaat, vooral met Marion!!Afgelopen dagen veel regen gehad hier, maar nu is het heerlijk en het is evengoed beregezellig. Genieten jullie er maar lekker van!!!

Veerle konings A long time ago

Lieve buren, wat ben ik blij om positief nieuws te horen.
Geniet en doe het rustig aan Marion.
Jacques blijf ons informeren want het doet plezier om alles te lezen.
Kus
Veerle

de Ucheltjes A long time ago

Fijn dat de temperatuur ook wat lager is ,scheelt een berg energie. Knap hoor Jack al die kilometers rijden. En ja Marion, fijn dat het zo lekker gaat met je.Neem alle goede adviezen ter harte dan geniet je er nog meer van. En wij ook!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!