Dag 15 Los Angeles - Beach Playa del Rey

Door Jack & Marion - A long time ago

Vandaag blijven we in LA en hebben een bijzondere campground geboekt; direct aan zee, op een zandstrand !! (1/2 uurtje rijden, wel.de verkeerde kant uit, naar het zuiden) , we slapen dus uit en rijden langzaam aan..)

Het enige dat ons scheidt van de zee is een fietspad (over het strand) en 50 meter zand !!
Wat een ontzettend bijzondere plek, wat een vakantiegevoel, de camper uitstappen en het strand  op kunnen lopen. We hebben hier geen WIFI, maar zelfs de kinderen vinden dat niet erg. Overdag heerlijk aan het strand gezeten, in de zon gelegen, gezwommen in de oceaan, wat een  gevoel en dan te bedenken dat we nog geen week geleden midden in de woestijn zaten...

We eten lekker BBQ van de onderweg gekochte barbeque. We hebben o.a. garnalen gemarineerd, lekkere worstjes en zalmhamburgers, we zitten weer te genieten. Aansluitend worden we getrakteerd op een schitterende zonsondergang, knalrood met in de verte de contouren van een eiland voor de kust van LA.

Dat fietspad is de weergave van de American Lifestyle, fietsers, skaters, joggers etc komen hierover voorbij in de meest flitsende , maar ook oubollige outfits. In de avond hebben vele mensen, ook volwassenen, gekleurde LEDlampjes in hun spaken geweven, dat geeft ook weer een leuk effect.

Vanaf het moment dat het donker wordt ontsteken diverse groepen mensen kampvuren op de beach. Wat een schitterende atmosfeer en fantastisch uitzicht, zeker ook omdat aan de horizon de maan zichtbaar is.

Dat we vlak naast de startbaan van LAX liggen, mag de pret niet drukken. Ik schat dat er iedere 20 sec. wel een vliegtuig opstijgt, maar dat hoor je na even echt niet meer. We wonen in Venlo bij het ziekenhuis en brandweerkazerne, dat horen we ook niet . Buiten dat, je blijft de branding horen en kunt gewoon een gesprek blijven voeren. Tegen de avond neemt het aantal vluchten af, de temperatuur is lekker een beetje frisjes met een briesje vanuit zee. Dat wordt lekker slapen. Maar eerst wordt er nog gekaart.

We waren hier graag wat langer gebleven, echter, ondanks onze ruime planning, met heerlijke relaxdagen als deze moeten we morgen verder. Maar wat een heerlijke plek, een nieuw hoogtepunt !

Reacties

de Ucheltjes A long time ago

Klinkt super!!!
Ook romantisch met de onder gaande zon. Mooier kan dus bijna niet
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!