Dag 19 San Francisco - Alcatraz

Door Jack & Marion - A long time ago

Vandaag gaan we echt SF bezoeken, we staan redelijk vroeg op om met de eerste ferry naar SF te gaan. Deze is om 9:25 i.v.m. Weekenddienst, de laatste gaat om dezelfde reden om 20:25 terug. We blijven benedendeks, aangezien we gisteren al van het uitzicht hebben genoten.

Aangekomen in SF , het ferryhouse koop ik openbaar vervoer kaartjes voor 1 dag. Buiten is een versmarkt, wat een heerlijke geuren en kleuren.
We moeten met de historische tramlijn en tevens tram F richting Fisherman's Warf, dat valt niet mee, iedere tram zit poepievol en rijdt gewoon door.... Fijn zo'n zaterdag, wat een toeristen, nu ook veel, heel veel Amerikaanse toeristen.. Uiteindelijk besluiten we maar te lopen omdat we anders ons slot naar Alcatraz missen, we hebben niet voor niets 3 maanden geleden tickets gekocht. Tja, dit keer zonder rolstoel, de hele dag... We moeten toch nog wel rekening houden met Marion. Na bijna 2 km lopen komen we aan bij pier 33, van hieruit vertrekt de ferry naar Alcatraz. We checken in, boarden en varen in 30 min. naar "the rock".
Hier moeten we ook een stevig pad naar boven lopen en gaan naar het cellenblok alwaar je een tour kunt doen met headphones, dit keer ook in het Nederlands.

Dit is echt kaasje voor de kinderen, bijna iedereen heeft de tour zelfstandig gedaan en bij het eind treffen we elkaar weer. Het is alsof je door de film Escape from Alcatraz loopt.... Zeer indrukwekkend. Deze gevangenis wordt sinds 1963 niet meer gebruikt maar is zeer interessant om te bezoeken. We doen de tour, zien de cellen, de kleding, de bibliotheek, de luchtplaats, eigenlijk alles. Scenes zoals je die kent uit de film zie je hier in het echt, de uitgekapte luchtroosters, nep poppen  in bed etc. Na een uurtje of 2 rondgelopen te hebben gaan we terug naar het dock om de ferry terug te pakken. De kinderen zijn zeer onder de indruk, ze vinden deze gevangenis een hoogtepunt.

We willen ook nog graag met de cablecar mee, moeten we weer een flink stuk lopen en er staat een rij van een uur.. Toch nemen we deze horde en het was de moeite waard, de kinderen stonden buiten op de treedplanken en zwaaiden naar iedereen. Erg leuk, onderweg genoten van die fantastisch mooie stad... Echt een superstad, als ik ooit moet/ mag verhuizen zal dat naar SF zijn.

Uiteindelijk terug toch met lijn F, moet niet gekker worden, naar de ferry en terug naar het schiereiland. Daar moeten we nog terug naar de campground lopen.! Ik schat ook ruim een kilometer. Vandaag was top, werkelijk top. Echter hebben we eigenlijk teveel moeten lopen. Voor Marion een erg zware dag, ze had ook flink last van haar buik toen we terug waren. Ik heb nog lekker wat gekookt voor iedereen en verder hebben we nog wat gehangen...en niets meer gedaan.

Morgen doen we weer rustig aan, gaan naar Sacramento, de hoofdstad van Californië. Lekker op een luxe KOA campground en verder niets moet, alles mag.... Waarschijnlijk wordt het lekker uitpuffen. Of moet ik naar een nabijgelegen outletcenter...we zien wel. We kijken in ieder geval voldaan terug op deze dag. Ook de kinderen zijn verliefd geworden op San Francisco. 

Reacties

de Ucheltjes A long time ago

Wat heerlijk weer om te lezen dat het allemaal zo geweldig is.Toch wel top voor de kids dat als je 12-14 en 18 bent dat je al zoveel mooie dingen hebt mogen zien en ervaren en dan zijn jullie er nog niet eens. Nog veel meer mooie dagen in het verschiet.Rust vandaag lekker uit(vooral Marion natuurlijk) en geniet van de rest. Moet toch maar weer eens de film opnieuw bekijken.

de Ucheltjes A long time ago

Gelukkig is de gevangenis niet meer in gebruik nu je een proef doet met je baard laten staan.Ook wel relaxt eigenlijk Jack.

Loes en Henk A long time ago

Hallo. Wij genieten evenhard mee van jullie vakantie als wij de reisverslagen lezen. Zien veel dingen weer voor ogen die we zelf meegemaakt hebben. Geniet lekker verder van jullie vakantie. Groetjes van ons2

Veerle konings A long time ago

Wat fijn dat jullie het zo leuk hebben.
At is dit toch een mooie vakantie voor jullie.
Veerle
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!