Dag 23 Yosemite

Door Jack & Marion - A long time ago

De gebeurtenissen thuis met Leon laten hier diepe sporen achter. We kunnen ons heel goed voorstellen wat dat voor een impact heeft en we hopen dan ook dat Leon alle kracht vindt die hij nodig heeft om er bovenop te komen. Deze reis was voor ons de reden om een zware periode af te sluiten.  We duimen echt voor jullie en hebben al menig traantje weggepinkt........en hopen dat jullie (Leon en Christel) deze gebeurtenissen ook achter jullie kunnen laten ! Sterkte !!!

Tja... De weblog, we besluiten er toch mee door te gaan......

Vandaag lekker uitgeslapen tot een uur of 10:30, ontbeten en rond 12:00 naar het Yosemite NP gereden, we staan aan de rand in het plaatsje Maripose, maar om naar de Maripose Grove te rijden kost nog 1,5 uur. Aldaar mogen we met onze grote camper niet meer zelf het park in, we moeten naar een lager gelegen dorpje rijden, Wawona en daar met de shuttle naar de bergen. 

Hier hebben we kaartjes voor het treintje gekocht, dat in 1,5 uur langs de bekendste bomen rijdt en af en toe een stop maakt ; in een woord ; awesome !
Het lijkt wel of je in een sprookjesbos terecht bent gekomen.. Schitterende bomen , ongelooflijk dik en groot, 1000-den jaren oud en bijna onverwoestbaar.

We zijn door de tunnel boom gelopen, hebben de grote Grizzle tree gezien, vastgepakt en ons verbaast over de fallen tunnel tree. Die laatste, daar kon je vroeger doorheen rijden, totdat hij omviel...we waren allen zeer onder de indruk van dit natuurschoon. In deze Grove staan 400! Giant Sequia's, het meeste van de hele USA.  Normaliter bezoek je in Yosemite eerst het noorden, de watervallen...... Echter die zijn er niet/amper vandaar dat we dat hebben overgeslagen en nu twijfelen of we morgen nog naar Sequia NP moeten gaan of niets doen..... Bekijken we morgen wel weer, luxe probleem dus ! 😜😜😜

Vandaag wel ontzettend veel wilde dieren gezien ; bizons, reeën, herten, berggeiten en Lonneke heeft zelfs een beer gespot. De gebruikelijke eekhoorns zijn werkelijk overal, die blijven leuk ..
Braus loopt al dagen te azen op het zien van een beer, bergleeuw of een slang. Laten we maar hopen dat dat lukt, in ieder geval 1 vd 3. Wel zien we regelmatig waarschuwingen voor genoemde drie, van het lijstje is de beer al door Lonneke gezien.

Op de terugweg hadden we weer helemaal geen digitale connectie met de buitenwereld.. Hier hebben een oplossing voor bedacht; ieder zichzelf respecterende plaats heeft wel een Mc Donalds, hier kun je met free wifi, in ieder geval de route laden en dan kun je weer verder rijden met de ipad, aangezien gps het wel doet.

's Avonds nog gekaart en rond 22:30 lekker gaan slapen.

Reacties

de Ucheltjes A long time ago

Natuurlijk is het heel vervelend wat er met Leon is gebeurt en ook wij hopen dat alles weer snel van het goede mag zijn. Maar ook is het zo dat jullie moeten blijven genieten van wat jullie samen kunnen beleven op deze mooie en bijzondere reis. Zeker omdat dit ook een afsluiting is van een hele vervelende periode.Hoop voor Braus dat hij inderdaad de beren mag zien maar dan wel van heeeeel ver af. Lijkt mij ook waanzinnig om die chipmunks steeds om je heen te zien. Ik heb eens een eekhoorn bestudeerd (bij centerparcs huisje) maar vond deze best eng van dichtbij .Ook het natuurschoon blijft steeds heel mooi begrijp ik.Misschien dan toch zelf nog maar eens jullie reis nabootsen? Maar ja,vanuit een luie stoel jullie belevenissen lezen die zo leuk en mooi beschreven zijn is ook wel makkelijk.En daar geniet ik er ook van. Dus???

Els A long time ago

Wat indrukwekkend die bomen!

Veerle konings A long time ago

Met Leon komt het goed, hij zal zijn levensstijl moeten aanpassen. Dat moet hij zelf doen.. Ik wens hen veel sterkte.

Jullie moeten nu van de laatste week genieten en van mekaar
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!