Hoover Dam/ Zion en Bryce Canyon

Door A. Vrielink - 08-07-14 06:12

Vanuit een erg warm Las Vegas zijn we naar de Hoover Dam gereden in onze home car. De Hoover Dam was een indrukwekkende betonnen Boogdam in de Colorado River ter hoogte van de Black Canyon. Heel groot en erg indrukwekkend. ook de controle voordat je er op mag en bezichtigen. Een controleur liep de camper door om op explosieven te controleren.

Van hier zijn we naar Boulder City gereden waar we op te heenweg een leuk restaurant zagen en waar we de voetbalwedstrijd willen kijken Nederland - CostaRica. Wederom weer zo vriendelijk geholpen en we kregen de tafel voor de televisie met de wedstrijd erop. Wij hadden uiteraard niet voorzien dat het uiteindelijk na de verlenging nog op penalty's aan zou komen.....veel gegeten en met heerlijke pies (taart) na konden we na de overwinning van Nederland de "tent" verlaten. Gaaf dat we de wedstrijd konden zien. Nu door naar een camping in de buurt van Zion waar we het nationaal park Zion willen bezoeken de volgende dag. We vinden daar weer een erg mooie camping zonder reservering aan een riviertje....helaas geen helder water omdat. Het de dag ervoor noodweer is geweest. 

Zion........we krijgen van mensen op de camping de tip om de Angels landing hike te gaan doen. Wat een gave hike. Eerst 4,5 km klimmen op een gewelige rots/berg. Het laatste stuk is echt aan kettingen en paaltjes klimmen. Maar met fantastische uitzichten. Het was wel weer erg hot....38 graden dus veel water drinken. Uiteindelijk 4 uur bezig om heen en terug te komen. Bij de camping weer even zwemmen en dan vervolgen we de reis naar een camping in de buurt van Bryce Canyon. Een leuke camping gevonden. Aan de voet van Bryce.

De ritten naar de parken zijn onbeschrijfelijk mooi, zie foto's.

Aan het einde van de weg die door het park loopt besluiten we een trail te doen....goed idee..... Want het lijkt achteraf een 2 daagde tocht te zijn. We zijn erg slecht voorbereid, te weinig water en geen brood mee.....14 km lopen heen en terug. Ik (Helga) was helemaal kapot...... Met 38 graden zo ver sjouwen met te weinig brandstof. Maar achteraf wel weer leuk natuurlijk.....achteraf. Helaas gaat het regenen en onweer dus een andere tocht zit er niet in vandaag, wat jammer want het is er prachtig. Nu op weg naar Capital  Reef. Weer door eenheel mooi landschap met heel veel wild, stinkdier, bever, herten en overaf koeien. Geweldig!

Om 20 uur arriveren we op een kleine saloon achtige camping. Eten en naar bed om vroeg naar Capital Reef te gaan morgen. 

 

Reacties

Harry 08-07-14 07:35

Hoewel Joke en ik langs de costal road hebben gefietst en nooit zover land inwaarts zijn geweest, doen jullie verhalen die van ons herleven. De parken, de voettochten, de warmte en het afzien, maar ook de vriendelijkheid.

mariette 08-07-14 08:38

Leuk om ook een beetje vakantie te hebben door jullie verhaal te lezen

Nettie 08-07-14 09:15

Leuk om jullie avonturen mee te lezen. Klinkt goed, behalve zonder genoeg water en eten gaan lopen. Afijn, ook weer van geleerd toch? Gezellige foto's en zo te zien en te lezen genieten jullie volop!
Groetjes en tot jullie volgende blog.

Nettie 08-07-14 09:15

Leuk om jullie avonturen mee te lezen. Klinkt goed, behalve zonder genoeg water en eten gaan lopen. Afijn, ook weer van geleerd toch? Gezellige foto's en zo te zien en te lezen genieten jullie volop!
Groetjes en tot jullie volgende blog.

germa 09-07-14 09:24

ik geniet mee! lijkt me fantastisch.
Nu al benieuwd naar de foto's.
Veel plezier verder! Geniet!

Pa Vrielink 09-07-14 12:12

Prettig om jullie belevenissen zo te kunnen volgen. Geniet verder en wij wachten op het volgende bericht en de foto's.Liefs

mam halma. 09-07-14 13:18

Heel leuk we kunnen ons wel
voorstellen dat het erg spannend en leuk is
en vermoeiend
We wachten op het volgende
verslag. liefs allemaal

A. Vrielink 14-07-14 08:54

@Harry en Joke, nog tips voor onze coastal trip van LA naar San Francisco? Komende week gaan we deze route doen! Thanx!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie