Capitol Reef/ Arches national park/ Monument Valley

Door A. Vrielink - A long time ago

Eindelijk weer WiFi, is blijkt toch lastig in de parken om fatsoenlijk WiFi te hebben. De ene keer is de reden zandstorm en de andere keer is het wateroverlast.

In Capitol Reef National Park hebben we de Hickman Bridge Trail gedaan, een leuke trail/wandeling klimmen en dalen in een wederom bijzonder landschap met ravijnen die naar een veertig meter hoge natuurlijke brug in de rotsen leidt. Ard en wij schrokken enorm toen Ard bijna door een enorme dunne maar bijna 1,5 meter slang werd gebeten. Hij kwam over een steen hangend een aanvallende beweging maken richting Ard, ging recht op zijn doel af en kwam erg dicht naar hem toe. We hebben het dier op de foto gezet na een beetje van de schik te zijn bekomen. Nu letten we dus nog beter op. 

Van Capitol Reef rijden we naar Arches National Park in Utah. Het rijden in de camper is nog steeds erg leuk, we doen spelletjes of fotograferen de omgevingen en evalueren de vorige dag. Ondanks de kleine ruimte waarin we met z'n vijven leven is het erg gezellig. 

We hebben overnacht op een kleine camping wat eenvoudig was maar erg leuk was opgezet. We gaan vroeg weg omdat we veel willen zien omdat Arches zoveel prachtige bogen heeft met allen een eigen naam.

We besluiten eerst Landscape Arche te gaan bekijken, een trail van ruim 4 km met weer flink klimmen. Zeker de moeite waard! Wat een bijzonder idee dat de natuur dit soort bogen heeft laten ontstaan. En zoveel bogen in 1 gebied. Daarna Delicate Arch en Double Arch en Balanced Rock. Allemaal op een eigen manier bijzonder om te zien. En niet te beschrijven mooie natuurgebieden. Wat ook opvalt is dat er geen zwerfvuil in deze parken rondslingert. Overal zijn openbare toiletten die netjes onderhouden worden. De vriendelijkheid,gastvrijheid en trots die de mensen hebben is een mooi voorbeeld voor ons Nederlanders. 

In Moab kijken we in een restaurant de wedstrijd nederland-argentinie. Jammer dat de game over is. We hadden ons veheugd op een finale wedstrijd tegen Duitsland, maar helaas.

Doordat we in de ochtend ook vanwege de warmte vroeg de parken bezoeken kunnen we in de middag vertrekken naar de volgende camping in de buurt van onze volgende uitdaging. We rijden nu richting Monument Valley en komen net achter Mexican Hat (plaatsje) aan op een prima RV Park beheerd door de Navajo (spreek uit: Navaho) Indianen, zoals alles in Monument Valley door deze indianenstam wordt beheerd!

Een bijzonder landschap waar we in terecht komen, lijkt vlak en dor, woestijnachtig en her en der lijken er rotsen uit de grond te komen, hele rechte rotsen, wel bijzonder is dat deze rotsen heel vaak op iets lijken. Beren, draken, stoelen, olifanten.........door de natuur gemaakt en met een beetje fantasie zie je er echt figuren in. We overnachten op een gebied waar Gouldings allerlei bezittingen heeft en veel heeft betekend voor de Navajo indianen. Scholen, vliegveld, universiteit, hotels, winkels en veel meer heeft hij daar opgezet. Vele films zijn in dit gebied opgenomen. John Wayne / John Ford wordt nog op vele plaatsen genoemd. Ook Forest Gump en Thelma & Louise zijn hier (deels) opgenomen.

We gaan een jeep safari maken omdat met de camper geen mogelijkheid is door het gebied te rijden. Velen kiezen er voor om met eigen auto de vallei in te gaan maar naar onze mening niet slim......echt erg hobbelig en slechte paden. De safari is super. Een indiaanse rijdt ons door de vallei en vertelt ons veel over de indianen en alles wat zich er heeft afgespeeld en wat er nog steeds gaande is. Hier is overigens veel meer zwerfvuil dan in de andere parken. We komen bij Hogans (huizen) die gemaakt zijn van hout en klei. Geweldig gemaakt. Ook kwamen we bij indianen met  zelfgemaakte sierraden en andere zelfgemaakte pijlen, bogen en dergelijke. Wederom een bijzondere dag.

Nu reizen we door naar de Grand Canyon. Tijdens de rit komen we in de buurt van het park al Moose tegen, grote elanden. Wat bijzonder om deze dieren in het wild zo van dichtbij te zien. Morgen de Canyon in. Zien wat het ons gaat brengen......wordt vervolgd.

groetjes en liefs van ons vijven

Reacties

Anneke A long time ago

Vanuit het mooie Annen genieten wij mee met jullie belevenissen. Ik kan me voorstellen dat het overweldigend is allemaal.
We blijven jullie graag volgen. Groeten, Anneke

Nettie A long time ago

Dat is ook het leuke van reizen dat de geschiedenis van zo'n land veel dichterbij komt en meer gaat leven. Genieten maar van de mooie natuur. Wij genieten hier van de zomer!

Pa Vrielink A long time ago

Heel indrukwekkend. We reizen al lezende met jullie mee. Mooie foto's.
We kijken uit naar de volgende verslagen. Hartelijke groeten en liefs van ons

pap & mam Kr. A long time ago

nauw, nauw , jullie mogen zeker na thuiskomst noch wel een rust vacantie inlassen om al die belevenissen en bezienswaardigheden na te verwerken. Lieverds ;dat jullie dit vooral met zijn vijven samen mogen meemaken .
Nog een week en dan hopen we jullie weer in onze armen kunnen sluiten .Veel liefs voor jullie allen. Doei.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan