Grand Canyon/ Lake Havasu/ Calico/Los Angeles

Door A. Vrielink - 14-07-14 07:42

 De Grand Canyon was geweldig! Onbeschrijfelijk..........je kunt het nauwelijks overbrengen met woorden en foto's wat je te zien krijgt..... Via verschillende view points krijgen we een overview over de enorme canyon. Voor mijn gevoel lijkt het een enome krater met diverse wervingen/ bergen die enorm zijn en de diepte is enorm. Ik had voor het eerst in de bergen hoogtevrees....... Daan sprak me bemoedigend toe, als je valt is het maar drie meter daar is een uitstekende punt waarop je valt..... Lekker nuchter. De Colorado River lijkt op die enorme hoogte een riviertje, maar dat is werkelijkheid natuurlijk enorm. Er zijn erg veel kleine eekhoorntjes die graag poseren voor de camera, echt erg schattig. Ze likken aan de buitenkant van onze waterflessen, dit is uiteraard even vastgelegd op de foto. Rond een uur of 15 uur vertrekken we richting Lake Havasu.

Ongeveer 20 km voor Lake Havasu horen we een enorme klap, na inspectie blijkt een van onze rechter achterbanden aan flarden. Ook zien we nu dat op de buiten rechterachterband (twee dubbele achterbanden) bijna geen profiel zit dus zeker ook aan vervanging toe is. Na contact met de servicedekking van Cruise Amerika lijkt het erop dat dit grapje nog wel enige tijd in beslag gaat nemen. Het is buiten nog erg warm dus zetten we de airco aan en blijven we binnen. Daan krijgt nog een enorme bloedneus wat waarschijnlijk door de warmte niet wil stoppen. Houdt de gemoederen weer even bezig........maar komt uiteindelijk natuurlijk wel weer goed. We maken van de nood een deugd en gaan buiten eten, gelukkig staan we op een redelijk punt. Kijken met elkaar hoe de zon onder gaat, de luchten zijn zo mooi hier. Onze redder in nood arriveert uiteindelijk na ongeveer 3 uur wachten. Maar vervangt in een rap tempo beide achterbanden. Uiteindelijk arriveren we rond een uur of 22 bij het eerstvolgende RV Park. We gaan nog even zwemmen en drinken nog wat voordat we gaan slapen na een enerverende dag.

Vandaag Lake Havasu........een bijzondere ervaring wederom..........grote boten, snelle boten en ook vooral grote auto's. Daar wij de Nederlanders rust wensen is het hier een herrie van ronkende motoren en harde muziek, iedere boot zijn eigen genre..........zien en gezien worden is het motto. De "mannen" kijken hun ogen uit. De temperatuur is erg warm rond de 40 graden. De wind is heel warm, het doet me denken aan de opgieting bij een Aufguss in de sauna. Daarom blijven we nog even in en bij het water. De kinderen besluiten voor een uur een jetski te huren en genieten ervan, snelheid op het water. Rond een uur of 16 uur vervolgen wij onze weg richting Los Angeles. Lange saaie rit, in tegenstelling tot de parken die we tot nu toe hebben bezocht.

Onderweg doen we Calico aan, een spookstadje. Dit is een stadje waar zich een zilvermijn bevond en dit is verlaten toen de zilverprijzen erg zijn gedaald en de stoffen waar zilver van het zand gescheiden werd op was. Het stadje lijkt op een filmstadje, oude houten pandjes wat nog erg goed in tact is gebleven. We komen net na sluitingstijd maar mogen even rondkijken, tot we door de sheriff van de "stad" worden weggestuurd. Toch even meegepikt!

Laat komen we in Los Angeles aan, staan op een RV in de stad tussen de huizen in LA. Bijzonder. 

Vandaag gaan we Hollywood en Beverly Hills bezoeken. Omdat een aantal bussen niet op zondag rijden besluiten we met de camper naar Hollywood te rijden. Topchauffeur  Ard rijdt naar een parkeerplaats dicht bij de wall of Fame. Wel apart dat we nu weer in LA staan. Een enorme drukte met bijzondere stands langs de weg, winkels die geopend zijn en diverse bars waar de finale wedstrijd tussen Duitsland en Argentinië te bewonderen is. We besluiten een tour door Hollywood en Beverly Hills te doen wat zeker de moeite waard was. Prachtige huizen van Elvis Presley, Micheal Jackson, Jennifer López, Jack nickelson, Madonna, Paris Hilton, Eddy Murphy en ga zo maar door. Onze gids kon er geweldig over vertellen, dus blij dat we deze tour hebben gedaan. We besluiten aan het einde van de middag toch ook nog Malibu Beach te bezoeken, hier hadden we toch een andere voorstelling van, behalve de enorme dure auto' 's die we hier tegen komen. Klein strand, veel zeewier op het strand en geen boulevard.........de Nederlandse stranden zijn zo gek nog niet. Morgen blijven we nog een dag in LA en daarna via de kust weer naar boven richting San Fransisco. Geniet van het mooie weer in Nederland, wij genieten hier verder.

groetjes van ons vijven!

Reacties

Pa Vrielink 14-07-14 11:18

Jullie belevenissen met belangstelling gevolgd. Geniet er nog maar even van, het is zo weer voorbij;de laatste week al weer he.
groetjes van ons

Nettie 14-07-14 11:34

Mooi mooi mooi!

Pap en Mam Kr. 14-07-14 22:07

fijn te lezen hoe jullie genieten van deze overzeese reis. Emiel Silvette gaan a.s woensdag met vacantie. We weten niet of jullie wisten dat Emiel mee zou doen met de driedaagse sup 11 merentocht in Friesland 120 km. Hij heeft het geweldig gedaan over deze tocht was met ongeveer 1 uur de beste. Lieverds geniet noch maar even lekker en dan tot Zaterdag. Liefs en kussen uit Kr.

germa 15-07-14 10:11

Kunnen jullie het allemaal wel bevatten? zoveel mooie plaatjes?
Geniet nog even. xxx

A. Vrielink 17-07-14 07:21

Heb op Facebook gezien van de prestaties van Emiel super toch!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie