Monument Valley

Door Peter Bregman - A long time ago

Vanmorgen hebben we eerst de Cliff Dwellings in Mesa Verde bezocht. Deze rotswoningen zijn van 600 tot 1300 na Chr. Ik heb al heel wat ouwe steenhopen gezien en toch was dit fascinerend, je voor te stellen hoe de Indianen hier geleefd moeten hebben. Daarna zijn we door Monument Valley gereden, zie foto. Deze woestijn met rotsformaties tart iedere beschrijving, alhoewel het plaatje bekend is. Het is ook wel een beetje unheimisch om door de totale verlatenheid te rijden in de hitte.

Hoewel, hitte.... Wij hadden aan het eind een enorme onweersbui in de woestijn, met bliksem en nota been hagel. De temperatuur daalde in de bui van 32 naar 12 graden Celsius. 

Na 300 km wijdsheid nu aangekomen. Ons motel in Kayenta ligt in het midden van de Navajo Nation, die zo groot is als België (!). Bij aankomst stond Duitsland al met 4-0 voor. Onderweg boodschappen gedaan dus vanavond geen Burger maar eigengemaakte tonijnsalade bij de hut. Beter. 

Reacties

Joop Barendsen A long time ago

Zo te lezen maken jullie een prachtige tocht. De naam Navajo doet mij denken aan de boeken van Karl May over Winnetou. Het is leuk om jullie te volgen op de kaart.
Nog heel veel mooie dagen!
Truus en Joop
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kampeer & dineer 8 mei op Tioga's Campground. Incl. 3-gangenmenu!
Boek je plekje
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!