Monument Valley

Door Peter Bregman - 08-07-2014 23:41

Vanmorgen hebben we eerst de Cliff Dwellings in Mesa Verde bezocht. Deze rotswoningen zijn van 600 tot 1300 na Chr. Ik heb al heel wat ouwe steenhopen gezien en toch was dit fascinerend, je voor te stellen hoe de Indianen hier geleefd moeten hebben. Daarna zijn we door Monument Valley gereden, zie foto. Deze woestijn met rotsformaties tart iedere beschrijving, alhoewel het plaatje bekend is. Het is ook wel een beetje unheimisch om door de totale verlatenheid te rijden in de hitte.

Hoewel, hitte.... Wij hadden aan het eind een enorme onweersbui in de woestijn, met bliksem en nota been hagel. De temperatuur daalde in de bui van 32 naar 12 graden Celsius. 

Na 300 km wijdsheid nu aangekomen. Ons motel in Kayenta ligt in het midden van de Navajo Nation, die zo groot is als België (!). Bij aankomst stond Duitsland al met 4-0 voor. Onderweg boodschappen gedaan dus vanavond geen Burger maar eigengemaakte tonijnsalade bij de hut. Beter. 

Reacties

Joop Barendsen 09-07-2014 20:46

Zo te lezen maken jullie een prachtige tocht. De naam Navajo doet mij denken aan de boeken van Karl May over Winnetou. Het is leuk om jullie te volgen op de kaart.
Nog heel veel mooie dagen!
Truus en Joop
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 7 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan