Hike into the Grand Canyon

Door Peter Bregman - A long time ago

Vanmorgen werden we, zoals geregeld, om zeven uur opgehaald bij het motel. Onze Hopi Indiaanse gids reed ons in zijn 'pink jeep' naar de Grand Canyon. Daar zijn we te voet ongeveer 500 hoogtemeters afgedaald, van de hier totaal 1500 tot de bodem. De Canyon tart iedere beschrijving. Daarbij had onze gids veel te vertellen over natuur, geologie en geschiedenis, met name die van zijn 'people'. Tijdens de rustpauze op het keerpunt vertelde hij over de religieuze betekenis van de Canyon voor de Hopi, en speelde daar een paar korte liedjes op zijn fluit. Heel apart, in de middle of nowhere. Onze 'hike' duurde totaal een uur of vier. Erg leuk. 

's Middags chillen, de film over de geschiedenis van de Canyon gezien, en nog een poging gedaan leuk naar Grand Canyon Village te gaan. Wel iets gevonden waarvan wij dachten dat het niet de village kon zijn, omdat het niks was, maar het toch bleek te zijn. Weer te veel gegeten, dit keer bij de Mex. 

Reacties

Truus A long time ago

Lieve allen. Wat hebben jullie een afwisselend programma. De canyon moet geweldig zijn. Kun je r ook op een andere manier dan wandelen van genieten?
Wij hebben morgen ook een uitje,wij gaan met Elly naar de beeldentuin in Gees en daarna eten in Meppen. Het is op sommige plekken in Nederland noodweer geweest. Heel veel regen in een hele korte tijd. Hier niet, wees maar rustig.
Bedankt voor alle informatie.
Liefs ons

Peter Bregman A long time ago

Lieve Truus en Joop, wat leuk dat jullie ons via ons blog volgen en dat je reageert. Wij maken inderdaad een prachtige reis, het is telkens zo verrassend mooi. Hoop dat jullie ook een fijne zomertijd hebben in Paterswolde, liefs Joke, Pieter, Marieke en Cees

Marcel A long time ago

Hey pieter&co, leuke verhalen! Zitten jullie nu aan de noordkant van de GC? Wij zaten zuid en hebben toen nog een uitstapje richting Sedona gemaakt. Hebben jullie las Vegas nog op programma? Heel grappig om te volgen en zeer herkenbaar. Veiligheidsobsessie valt inderdaad mee, totdat je je kinderen een biertje laat bestellen... Helpt ook tegen te hoog oplopende braafheid ivm leefbaarheid binnen chevy. Hier gehts los, vanmiddag naar Hamburg om daar de Nederlanders door de Brazilianen te zien bbqen, en de Duitsers hun endlösung. Daarna weekje vissen met Cas in Denemarken. Dan groepsgewijs naar Griekenland. Groet aan allen van allen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!