Death valley

Door Peter Bregman - 16-07-2014 23:57

Gisteravond mochten Cees en Marieke nog even met zijn tweeën -zonder ons- winkelen in Vegas.  Beetje stoer en spannend wel. Ze belden al na een half uur om ons weer terug te vinden. De shopping mall waar ze waren werd ontruimd, ze wisten niet waarom. Pas 's avonds zagen we toevallig op FOX dat er een schietpartij geweest was. Wow, laat je de kinderen een keer uit het oog...

Zelf vond ik Vegas antropologisch interessant, maar eigenlijk deprimerend qua klatergoud, neppigheid, materialisme, gokverslaving, en contrast tussen rijkdom en  bedelaars en zwervers. 

Nu zijn we in Furnace Creek, een fraaie oase in het snikhete maanlandschap van Death Valley. 125 graden Fahrenheit. Dat is echt wel te gortig, 52 graden Celcius. Een hele bijzondere ervaring. Ook 's nachts wordt het hier niet koeler dan 30 graden Celcius schijnt het. Lang leve de airco. 

Na Death Valley hebben we het dieptepunt gehad, letterlijk en figuurlijk. De woestijn hier is een zoutpan op 60 meter onder zeeniveau, dat maakt het mede zo warm. Maar ook: na een week woestijn verlangen we allemaal naar koelte en bomen, misschien de de zee. 

Morgen acht uur rijden naar Yosemite NP, dan zijn we in een ander klimaat. 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan