Onderweg naar Jasper National Park

Door Hilda Top-venema - 04-07-2014 04:56

Dinsdag 1-7-2014
Vandaag is het Canada-dag, een nationale feestdag. Mensen hebben t-shirts aan met de Canadese vlag erop, vlaggetjes aan hun auto en Maple-leaves op hun wang geverfd. Wij hebben weinig van de feestelijkheden gemerkt.
We hebben nog even gedubd of we nog een dag op de leuke camping zouden blijven maar we besloten toch richting Jasper te gaan. Het was een rit van ongeveer 300 km naar Jasper, maar beslist geen vervelende. Onderweg weer veel mooie uitzichten op bergen, rivieren en meren. Geregeld even gestopt voor een foto.

Meest bijzonder was waarschijnlijk Mount Robson. Een bergtop, bedekt met gletsjers, van bijna 4000 meter. Deze berg is maar 20 dagen per jaar zichtbaar; we were lucky.
Er zijn in nationaal park Jasper minder kampeerplaatsen dan in de vorige gebieden waar we waren. Gelukkig konden we nog een plekje krijgen, weliswaar zonder water en stroom maar dat kunnen we wel even hebben. Het is een camping in berengebied, dus strenge regels over voedsel en afval. Tot nu toe nog geen beer gezien, wel veel van een soort marmotten die uit allerlei gaatjes uit de grond opduiken en fluitende geluiden maken. Ze worden daarom Whistlers genoemd.
De camping is gesitueerd in een bosgebied, rondom onze plaats staan dennenbomen. Behalve toiletten en douches zijn er verder geen services.
We hebben British Columbia verlaten en zijn nu in Alberta. Qua tijd weer een uur dichterbij de Nederlandse tijd.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan