Een dag in Jasper

Door Hilda Top-venema - 04-07-2014 05:02

Woensdag 3-7-2014
Vanmorgen wilden we beginnen met een rondje hardlopen rond de camping, maar toen Wiebrand de hardloopschoenen ging pakken, zag hij vlak achter de camper een kleine kudde grote herten (elks). Een stuk of zes volwassen dieren en een kalfje. Dat gaf wat oponthoud want we wilden die dieren wel even goed bekijken.
Daarna ons rondje gelopen, de camping is heel groot; met een half uur joggen ben je er nog niet omheen.
Na douche en ontbijt zijn we met de Jasper tramway (kabelbaan ) naar de top van Mount Whistler gegaan. Op een hoogte van 2278 meter heb je een prachtig uitzicht over alle omringende bergtoppen, waarvan veel met sneeuw. Zelfs Mount Robson was weer te zien. 
Te voet zijn we nog een stukje hoger geklommen. Niet helemaal tot de top, vanwege mijn hoogtevrees.
Op de berg, vooral bij het station, liepen veel chipmunks. Leuke kleine knaagdieren die zich gemakkelijk lieten fotograferen. Na een lekkere lunch in het bergrestaurant weer naar beneden. De jongeman die de gondel bediende, zei dat er twee weken geleden zomaar een grizzly met twee jongen het terras bij het onderste station was gekomen. Wij moeten toch echt nog een beer spotten.
Vervolgens hebben we even in Jasper gekeken. Een gezellig, levendig dorp. Wat inkopen gedaan en daarna terug naar de camping. Het was een erg warme dag, boven de 30 graden.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 15 juni naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie