Craters of the Moon

Door J.A.C. Mol - 18-06-2014 06:37

Redelijk geslapen. De hele nacht regen gehad. Gedoucht in de camper. Lekker warm water maar moet heel snel anders heeft de tweede niets meer of die moet even wachten. Ontbeten en de camper klaar gemaakt voor vertrek en $ 25,- in de brievenbus gedaan. Het is koud en nat weer. De bergen zitten in de wolken. We rijden langs Bear Lake naar het noorden. De eerste twee plaatsen die we passeerden waren Paris en Montpellier! Samen met de besneeuwde bergen zouden we zomaar in Frankrijk kunnen zitten. Geen spectaculaire weg. Weinig bebouwing en hier en daar iets wat op recreatie moet lijken. Allemaal oud en lijkt weinig relevant. De weg verder naar  het noorden en later naar het westen is niet zo boeiend. De laatste 200 km rijden  we over een heel grote vlakte bekleed met grijze begroeiing. Heel eentonig. Wel waren er alleenstaande bergen, waarschijnlijk oude vulkanen. Er woont verder niemand op een paar kleine locaties na. Dan is het wel een rommeltje maar dat is eigenlijk tot nu toe onze ervaring.  Het verkeer is wel boeiend. Je ziet de gekste dingen voorbij komen. Vrachtwagencombinaties die heel lang zijn of uit drie delen bestaan. Wel mooie trucks. Grote campers en daar hangt dan gewoon als een soort aanhanger een auto achter. De meest rare creaties van vervoer van spullen.

Heb bijna de hele weg op cruise control en automaat gereden. Moest welk veel bijsturen vanwege de harde wind en het bleef overigens erg koud.

Dan ineens verandert dat grijze landschap in zwart rotsachtig gebeuren. We zijn dus bij Craters of the Moon (om 14:00). Daar een National Park Pas gekocht voor alle toegangen de komende weken. Wat we daar gezien hebben is moeilijk te beschrijven. Zeer sterk wisselend landschap met veel diverse vulkaanbergen. Soms hoog soms heel laag. Het hele treein bestaat uit oude lava in al zijn facetten. Soms fors geërodeerd to kleine stenen en poeder en soms grote blokken. Door dat de lava veelal uit de kleine vulkanen is gestroomd en niet omhoog gespoten is  het een heel bijzonder patroon door het stollingsproces. Van buiten zwart en van binnen rood. Er is ook veel specifieke flora. Spectaculair zijn ook de lava grotten behoorlijk ruimtes die ontstaan zijn waar de buitenkant van de lava stolde maar in de binnenkant gewoon doorstroomde. Op die manier zijn tunnels ontstaan. Op de foto’s kun je daar iets van zien.  Onze fysiek toestand liet niet toe dat we daar in konden gaan, Het was jumpen van rotsblok naar rotsblok. Wat we wel gezien hebben vonden we wel spectaculair.

 

Omdat ook de andere wandelingen te zwaar waren hebben we die ook niet gedaan. Maar het was heel spectaculair en heel bijzonder. Het was zeker de moeite waard om zoveel daarvoor te rijden. Omdat we om 16:00 al klaar waren zijn we daar niet gaan overnachten maar zij we op de terugweg gegaan en daardoor liggen we 250 kim voor op schema. Niet verkeerd. Tegn 19:00 zijn we gestopt bij Swan Valley en de rit daar naar toe was de laatste 50 km erg mooi een soort kleine gorge van Snake River. We hebben dit keer een mooie RV plaats waar we lekker gaan uitrusten. Wat koken ( we zullen de brandmelder uitschalen).

Morgen op weg naar Grand Teton, een soort ruige Alpen net onder Yellowstone gelegen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan