Naar Lingle als tussenstap naar Cheyenne

Door J.A.C. Mol - 02-07-2014 07:00

We staan er ergens langs de kant van de weg wegens zeer heftig noodweer met slagregens, windstoten en onweer. Dus goed om maar even wat te schrijven

Uitgeslapen. Het is behoorlijk bewolkt en af toe wat zon. Heerlijk gedoucht op de camping. Ontbeten en op weg naar het treinmuseum van Hill City. Boodschappen gedaan. In de winkel merkwaardig geklede figuren. Blijken Amish te zijn.  Het museum was op zich wel leuk, klein en weinig materieel. Tijdje doorgebracht in Hill City. Nu een toeristisch plaatsje maar in 1870 was er niks tot de eerste goudzoekers kwamen en de mijnen ontgonnen. 10 jaar later in verval geraakt en later weer opgekrabbeld. Diverse sieraden gekocht en zo tegen 13:30 op pad naar Grazy Horse. Weer een stuk geschiedenis over de slag bij Little Horn. Ze zijn daar al vanaf 1947 bezig om Grazy Horse uit te hakken in een berg. Moet het grootste monument worden. Nou ja hakken ze blazen de boel op. Dit keer geen Deen zoals bij Mount Rushmore maar een Pool van origine. Deze is in zijn eentje begonnen met het uithakken van het gezicht. Deed dat met oud en slecht materiaal dus moest elke keer, meerdere keren per dag naar beneden om de persluchtmachine op te starten. Hij had schijnbaar nog tijd en energie over want hij kreeg 10 kinderen na zijn overlijden zet zijn vrouw dit familiebedrijf voort samen met 7 kinderen. Dit gaat nog heel lang duren want alleen dat hoofd is pas klaar en dat hele paard moet nog. Het geheel wordt 400 meter hoog!! Het is een private onderneming dus geld bij elkaar sprokkelen. Er is een heel groot museum bij dat gaat over de Indianen, nu natives, geheten. Heel interessant en die natives gebruikten heel mooie kleuren en waren heel inventief met spullen uit de natuur.

Gezien het opkomende slechte weer besluiten we niet met de bus naar boven te gaan en op weg te gaan naar Hotsprings. We rijden op de 16 en de weg bestaat voor ene groot gedeelte niet meer. “Road Works ahead” en “Piulot car, follow me”. Wat een puizooi kunnen ze r hier van maken. Dat hebben in Belgie zelfs nooit gezien (moeilijke doorgang) of Franktijk (passage dificile).  Het wordt donkerder en donkerder en in de verte lichtflitsen. We blijken bij Newcastle te zitten in plaats van Hotsprings. Het is inmiddess16:30. De ergste buien zijn weg en we gaan zoeken naar de juiste weg naar het zuiden richting Cheyenne. Eerst getankt maar dat betalen is hier altijd een probleem met die creditkaarten dus de pomphouder erbij. Die er ook niet goed uitkwam en zei: “That is why we get new pumps”. Die creditkaarts werken hier nog ouderwets met handtekening maar deze pomp vroeg om een pincode. Gen probleem allen moet die hier 5 cijfers zijn en we hebben er maar vier. Dus bij de kassa afrekenen. De eerst volgende plaats is Lusk 50 mijl verderop. Op deze route helemaal niks te beleven. Zelfde landschap als eerder naar de Black Hills. Verstand op oneindig, cruisecontrole op 65 mijl en af en toe sturen. Geen kip op de weg enkel hert en verder soms grote kuddes zwarte en soms rode koeien en overal plakkaten “Eat beef” of “Wyming  beef country”. We zijn er nog steeds niet uit of Black Angus is of niet. Hoe dan ook ze smaken perfect. In Lusk zijn alle RV campings vol. Dat betekent nog eens 50 mijl doorrijden naar Lingle. Beetje cola en een zoutje en we racen verder en even voorbij Lingle een RV kamp. Gewoon plekje en na 10 minuten een hoop getoeter en getoeter. Komt er weer zo’n kolentrein voorbij maar die moet bij elke overweg vaart minderen en signaal afgeven. We staan pal bij zo’n overweg. Zeker elk half uur een. Het is nu 00:10 en het gaat maar door. Hopelijk stopt dat op een christelijke tijd. Oh over christelijk gesproken. We zien ontzettend veel en vaak moderne kerkgebouwen. Allemaal eren ze Jesus maar ieder op zijn manier denken we want ze hebben allemaal een Andre naam. Soms zoveel dat we wel eens zeggen iedere persoon hier heeft zijn eigen kerk.

Inmiddels hebben we zo’n 2600 mijl afgelegd. Dat is zo’n 4200 km!

We hebben nog een week voor we terugvliegen op 05-07. Het gebied waar we nu zitten heeft niet zo veel te bieden. Morgen naar Cheyenne. Aantrekkelijk daar is de botanische garden maar die is vernield door een hagelbui op 24 juni jl. We denken erover om wat langer in de buurt van Esten te blijven en dan uit te rusten in de buurt van Denver.

Maar onze plannen wisselen per minuut dus dat horen jullie nog wel.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan