Rocky Mountains NP naar Mountain Air Ranche

Door J.A.C. Mol - 04-07-2014 21:04

We zij vroeg wakker in de hoop nog wat dieren te spotten. Om 07:00 kijk ik uit het raam en zie alleen maar verkleumde kampeerders die vuur aansteken. Na een tijdje draai ik me om en zie drie mannelijke elks (die dragen het gewei) op nog geen 10 meter aftstand liggen. Heel rustig. Waren die er gisteravond ook al?? Kachel aan en boiler opwarmen want het is goed koud.   We gaan op pad  om te tanken en mogelijk de RV tanks te dumpen.

Na 5 minuten zien wel al een moeder moose met een kleintje. Echt heel mooi. Rijden door en zijn al heel tevreden. Nog veel elks. Tank vol en dan heb je het elke keer over 30 gallon en dat is zo’n beetje $ 100,- tot $ 120,- Bij elkaar ongeveer 114 liter. 1 galon kost $ 3,7. Dat is ongeveer € 3,- Dus 1 liter kost hier € 0,75,-!! Maar daar hebben we er heel van verstookt.

We rijden terug en zien nog een Moose het bos in vluchten. We rijden de pas weer op en spreken weer een Ranger. Die weet waar de Big Horns’s zitten. Mooi niet. Niks gezien. We rijden door en gaan de pas over en slaan alles over wat we al gezien hebben. De kans op het zien van Big Horn’s wordt steeds kleiner. We besluiten naar Sheep Lake te gaan daar waren ze gister ook gezien, op de grote vlakte niet een en we zien onze kans voorbijgaan. We zitten vlak bij het uiteinde van het park en er staan een paar mensen samen met een Ranger naar boven te kijken. Ver weg steekt een rots boven de bomen uit. Daarop staat een Black Hoorn Sheep. Nu je het weet kun je het ook met het blote oog zien. Maar voor enig detail is toch de verrekijker of de telescoop nodig. Dus alles weer in stelling gebracht en dat schaap is rustig gaan liggen. We genieten ervan dat we het met onze apparatuur zo goed kunnen zien. Foto´s maken is veel lastiger zeker op deze aftstand. Toch lukt het ons nu veel beter om dat door de telescoop te doen. Er is veel wind dus veel beweging. Eigenlijk gaat foto´s maken en kijken niet samen. Maar je wil toch wat. Meer dan tevreden verlaten we tegen 12:00 uur het park en daarmee is ook het einddoel van deze reis bereikt.

De rit naar Mountain Air Ranche is ook een hele mooie. Zeer afwisselend landschap. Heel slechte wegen. Hoop gebonk en gerammel telkens. We wanen ons al bijna thuis in het Plaatsej Nederland.

 

 

 

Een leuk plaatsje rommelig van opzet zoals hier in Colorado. Joke ziet een shop waar ze Alpaco verkopen. We rijden verder naar Central City/Black Hawk. We staan versteld allemaal gokken, casino’s grote hotels ed. Zo maar uit het niets.

We rijden door en dan “Road works”. Zo’n man met een stopbord en die wijst: rechts af. Wij balen want we wisten al niet zo goed waar we zaten. Maar het was een prachtig stukje gorge waar we door gestuurd werden. Ook nog een paar tunnels. Vreemd eigenlijk want we hebben heel veel kilometers afgelegd in bergachtig gebied en maar 3 tunnels gehad.

Mooi stukje weg  toch en in eens zitten we op de weg die moeten hebben. We komen in een wat rijkere buurt terecht en het ziet er allemaal wat verzorgder uit. Tegen 16:00 bereiken we de camping en worden we hartelijk ontvangen. De reservering was gelukt.

Genieten daarna heerlijk van de zon. Een nadeel er zijn van kleine rotvliegen die prikken.

Morgen rustdag. Overmorgen mogelijk nog ene dagtocht en dan vrijdag doen we mee met het feest ter ere van de Onafhankelijkheidsdag.  BBQ en  muziek. Daarna inpakken wegwezen. Eerst naar Denver en dan via Detroit naar huis.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan