CamperRV. Tips

Door J.A.C. Mol - 04-07-2014 21:54

De camper of RV.

Misschien heb je iets aan de tips. Maar hoe dan ook met die camper pad is een genot.

We zijn  voor het eerst met een camper op weg. Het is heel bijzonder, heel anders en veel gemakkelijker dan we ooit gedaan hebben. Maar het is geen kamperen.

Het gemak is groot. Stoppen en dan kun je alles doen. Koken, slapen, lezen or what else. Geen poten uitdraaien. Geen tent opzetten of vouwwagen openklappen. Niet een haring. Maar ook niet de geur van een tentdoek.

 

Deze camper is compleet qua technische mogelijkheden. Niet qua keuken materiaal en drinkgerei/huishoudelijke attributen en linnengoed. Dat huur je appart.  Daar kom je gaande weg de reis achter.

De camper is zelf supporting qua energie. 12 volt via accu’s, 110 volt via aggregaat. Je hebt je water bij je. Toilet aan boord. Keuken op gas. Koelkast en vriezer doen het uitstekend en zijn ook groot. Verwarming prima. Ook qua veiligheid. Er zijn maar liefst 5 uitgangen, drie deuren en 2 ramen,  gasdetectie/ koolmonoxidedetectie en een naar ons idee verkeerd geplaatste en te snel/vaak afgaand brandalarm.

Fornuis en magnetron aanwezig. Geen oven. Goed werkende douche en toilet.

Veel kastruimte maar ook weer niet. Kleine kastjes en veel. Dus veel zoeken.

Deze camper is een technisch vernuft. Dat betekend wel dat je er goed in moet verdiepen. De handleiding is duidelijk. maar toch er gaande weg kom je er pas achter wat allemaal kan.

 

Rijden

Het rijden is eigenlijk heel simpel en nauwelijks belastend. Toen wij er waren de wegen heel rustig en reden we hele stukken alleen. Natuurlijk moet je even wennen aan de automatische versnellingsbak. Prettig is dat deze camper heel rustig reageert op het indrukken van het gaspedaal. Hij rijdt heel prettig en de cruisecontrole is hier i.t.t. in Nederland een gewenst hulpmiddel. Wij rijden grotendeels op de cruisecontrole. De wegen zijn breed en veelal zijn de aanwijzingen duidelijk. In Utah was de weg aanduiding heel slecht. In Yellowstone en Idaho prima. Het verkeersgedrag van de andere weggebruikers is voorbeeldig en beleeft. De wegen kennen een wisselende kwaliteit. Meestal redelijk, soms ronduit slecht. Vooral in noord Colorado was het heel slecht.

De afritten zijn vaak laat aangegeven en de invoeg en uitrijstroken zijn heel kort. In Colorado maakten we he tmee dat de highway aflsgen ha naar kinks waarbij je de andere baan moest oversteken.

 

Je buitenspiegels zijn lastig om goed te kunnen zien en er is een grote dode hoek aan rechterzijde. Dus bij de weg oprijden/oversteken heb je je medepassagier hard nodig. Dat geldt ook bij van baan verwisselen naar rechts. Achteruitrijden moet je doen met een uitkijk. Raampjes open en houdt visueel contact zodat je de ander niet omver rijdt. Spreek ook goed af welke signalen je gebruikt en wat ze betekenen.

Let op je hebt maar een stel sleutels. De camper kan automatisch afgesloten worden terwijl je sleutels binnen liggen! Advies: sluit altijd met de sleutel af.

Tanken kan op veel plaatsen maar soms zijn de afstanden heel groot. Wij tankten als de tank half leeg was, ongeveer 30 gallon.

Je gastank kan bij sommige tankstations of bij propaan oplaadstations gedaan worden. Die zijn er niet zo veel.

 

 

Interieur

De bediening wijst zich zelf. De radio is wat ouderwets, geen bluetooth, wel MP3-aansluiting. Kabel zelf meenemen of kopen. Maar de auto heeft een lawaainiveau van een vliegtuig door veel gerammel (inventaris, roosters in de luchtgaten in het dak en wind). Zeker als je bovend e 45 mijl gaat.

De stoelen zitten lekker en het middenconsole is lekker om diverse zaken op te bergen of neer te zetten. Overstappen naar de camper en vice versa goed opletten dat je voet niet klem komt te zitten. Het grote bed is prima, ligt lekker en het is warm (wij hadden een koude periode). Het beddengoed is prima.

De douche en toilet fungeren prima. Je kunt er goed maar kort douchen.

De afvoer van de tanks is kinderwerk. Geen gesjouw. Gewoon een dikke buis aansluiten en aan handeltjes trekken. Wegwerphandschoenen is wel prettig.

Er is veel bergruimte voor koffers. Wij hebben ze niet uitgepakt omdat je er makkelijk bij kunt.

De verwarming doet het prima.

 

Tips:

-als je eigen muziek wil luisteren dan MP3 kabeltje meenemen

-als je apparaten op USB wil opladen dan koppelstukken meenemen voor in de 2 aansteker gaten. Kun je 4 apparaten tegelijk opladen

-stel je stuurhoogte goed in anders kun je de bediening van de automaat niet zien

-zorg dat er niks kan schuiven. Berg alles dus goed op en zeker geen zware dingen in de kastjes doen. Borden zijn zwaar en deden wij oin handdoeken inde wasbak.

-lang niet overal kun je stroom krijgen (in Yellowstone maar op een plek). Plan het gebruik van je aggregaat. Er zijn beperkingen in het gebruik op de campings. Sommigen mag het helemaal niet en anderen maar op een bepaalde tijd, meestal tot 8:00 pm.

 

Routekaarten.

Wij gebruikten de “Road Atlas van Rand McNally” Dat leek de beste, Als je Michelingidsen gewend bent dan raak je wel teleurgesteld. Over het algemeen is er weinig extra route-informatie. Bijv geen stijgingspercentages bij bergpassen. Aan de andere kant kennen zie hier alleen maar hoofdwegen. Er zijn weinig tot geen zijwegen. Indien nodig kun je locale kaarten kopen maar dan heb je er wel veel nodig. En die geven ook niet veel meer info.

 

RV campgrounds

Het vinden van RV terreinen. Over het algemeen vindt je er genoeg. In onze Road Atlas van Rand McNally staan campings aangegeven. Zeker niet alle. De kwaliteit verschilt enorm. Soms kom je op een grasveldje met full hook en soms helemaal niets. Soms op mooie terreinen zonder full hook zoals in Yellowstone. Op diverse plaatsen vindt je RV dump stations daar kun je water innemen, tanks legen ed. Kan in Yellowstone op veel plaatsen zonder dat je daar hoeft te kamperen.

Met $ 15,- tot $ 40,- voor een kampeerplek kom je meestal wel uit. Een enkele uitschieter naar boven kwamen we ook tegen.

Op veel plaatsen is het gewoon rijtjeswerk. De een in lengterichting naast de ander.

 

Wij hebben vaak de eerste genomen die we tegenkwamen. Je hebt immer alles bij je.Door het slechte weer maakte het ook niet uit of je een luxecampgorund had of niet. Over het algemeen waen de toiletvoorzieningen matig schoon. Douches kennen ze zelden of staan op een centrale plekzoals Canyonvillage.

 

Mankementen/opmerkingen bij onze camper:

Ze zijn klein van aard en hinderen nauwelijks.

De sluitingen van de kastjes zijn niet geschikt voor het zware aardewerk dat we mee kregen. Sommige lades vallen uit hun rails of zijn niet af te sluiten en gaan dus voortdurend open.

Het keukenpakket is minimaal en deels matig van kwaliteit. Messen vallen uit elkaar. Geen kurkentrekker, geen schaar, geen glaswerk voor ao wijn. Pannen branden makkelijk aan.

Geen schoonmaak middelen als schuursponsjes (met deze pannen wel nodig). De handvaten van de stalen pannen worden heet en er zijn geen aanvatters. Opletten dus.

Allemaal geen overkomelijke bezwaren.

Inkopen:

Als je veel wil zijn en weinig tijd aan shopen wil besteden dan kun je in de supermarkten goed terecht. Toch vindt je ze niet overal of zijn ze klein. Inkopen doen voor meerdere dagen kan prima. Je hebt een goede koelkast en vriezer. Over het algemeen is de kwaliteit van het etenswaar uitstekend. Je kunt heel veel krijgen maar veel is diepvries werk. Wij kochten voor 4 dagen in.

 

 

Tips voor boodschappenlijstje.

-eventueel plastic bakken voor afval ed.

-afwasborstel

-wegwerphandschoenen

-washandjes

-iets om in te bakken (olie is gevaarlijk i.v.m. spetten en vlamvatten)

-afwasmiddel

-verder keukeningrediënten naar behoefte.

-Toiletpapier/keukenpapier

-Schoonmaakdoekjes

-Water, heel veel water

-Spullen voor vermaak

-Schoonmaakmiddel voor toilet

-Dweil voor bij de deur tegen vuil

-Verloopstekkers 110V. Van Europees naar Amerkinaans. Let el op een goede kwaliteit waarin ook de kleine stekkers goed blijven vastzitten.

-Paraplu’s

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan