Dag 8 Death Valley

Door Marijke F. - A long time ago

 

Vandaag een lange reisdag van ca. 600 km van Zion naar Death Valley.

De highways zijn eindeloos lang, om een indruk te geven geeft de navigatie aan dat je over 145 km rechtsaf moet slaan, dus rijden we 145 km op een en dezelfde highway. Onderweg is er wel veel te zien en bij de Amerikanen zelf is alles groot, zelfs hun campers, dat zijn echt complete bussen zoals wij in de stad hebben rijden. Voor boodschappen hebben ze achter de camper nog een grote auto of een pick-up gekoppeld.

Onderweg zijn we weer langs Las Vegas gereden en het is en blijft toch een wereldstad. 

Eenmaal dichtbij Death Valley aangekomen moesten we van de highways af en nog zo'n 120 km door de bergen rijden. Helaas zijn we onderweg weer verkeerd gereden omdat ik de navigatie verkeerd had ingesteld, ik had een keuze tussen zuid of noord en heb de verkeerde gekozen. We hebben daardoor zo'n 60 km omgereden en dat is nog niet her ergste, maar gezien de temperatuur ca. 47 graden en het klimmen en dalen in de bergen, hadden we ook problemen met de remmen van de auto. De remmen deden het niet meer bij het afdalen doordat de remschijven oververhit zijn geraakt door het remmen.
Gelukkig hebben we een rustplaatsje  naast de weg bereikt en hebben daar de auto en de remschijven even laten afkoelen.
Gezien de hoge temperaturen van 47 graden geven ze ook met borden langs de weg aan om de airco in de auto uit te zetten omdat anders de motor oververhit kan raken, dus dan hoef ik niet uit te leggen hoe warm het het hier is, gewoon bloedheet en het voelt als een föhn.

Gelukkig zijn we zonder kleerscheuren en anderen ellendige autopech heel aangekomen op de plaats van bestemming namelijk Furnace Creek in Death Valley. Zoals ieder hotel tot nu toe met airco waren we nu helemaal blij met airco op de kamer, met 47 graden overdag en 40 's nachts is een airco wel een uitkomst hoor. 

Na aankomst zijn we even wat gaan eten in Furnace Creek en zijn we daarna even naar de gekleurde rotsen gereden genaamd Artist drive. 
Deze rotsen bestaan uit allemaal verschillende kleuren en dat is echt een mooi gezicht om te zien.

Morgen weer een lange reisdag en gezien de temperatuur hier willen we eigenlijk ook zo snel mogelijk weer in de auto te stappen om naar een beter klimaat te rijden dan deze hitte.
We rijden dan naar Yosimite en daar gaan we meer de bossen, bomen en watervallen bezichtigen en hebben we allemaal de rotsen wel een keer gezien.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!