Dag 9 Yosimite (park met reuzebomen)

Door Marijke F. - 13-07-2014 18:24

 

Vanuit de hitte van Death Valley zijn we afgereisd naar een wat aangenamer klimaat in Yosimite park.

De reis is verder goed verlopen, alleen de nationale parken liggen allemaal in of achter de bergen en zijn de wegen nogal smal in de bergen. Ik hoef dan ook verder niets over afgronden en scherpe bochten te vertellen, maar spannend was het wel in ieder geval.

Wat nog wel vervelend is dat Tom zijn keelpijn alleen maar erger wordt en niet zomaar overgaat. Inmiddels heeft Marijke al de nodige medicijnen en zuigtabletten voor Tom gekocht, alleen nog zonder enig resultaat. De keelpijn van Tom is eigenlijk ontstaan door alle airco's in de auto en de hotelkamers.

Op het moment dat we Yosimite inreden was het duidelijk zichtbaar dat het een park is met bossen. Aan het begin van het park waren het enkele kleine bomen en hoe verder we reden hoe meer en grotere bomen we tegenkwamen. Maar goed, Yosimite staat ook bekend om de watervallen en de grote bomen.

In dit park moeten we twee dagen overnachten in een tent. Om eerlijk te zijn is dit een regelrechte ramp en hebben we ons moeten overgeven aan wat er geboekt is door het reisbureau. De tenten waren nog minder dan minder en hadden werkelijk niets goeds te bieden. De bedden waren gammel, matrassen doorgezakt en echt het enige wat schoon was was het beddengoed.
De andere faciliteiten op het park zoals was, toilet en eetgelegenheden waren allemaal onder de maat, echt een tegenvaller was dat voor ons allen. Maar goed, we hebben nog hotels in San Francisco en Los Angeles tegoed, dus dat maakt deze slechte ervaring misschien wel weer goed.

Wat nog wel bijzonder is van dit park, buiten de reuzebomen dan, is dat er ook bruine beren en herten rond de tenten (kunnen) lopen. De herten zijn niet direct gevaarlijk, maar voor de beren hebben we toch de nodige voorzorgsmaatregelen moeten nemen. De auto moest helemaal leeg en er mocht geen eten  meer in liggen, anders zouden beren de auto kunnen openbreken. In de tent zelf mochten we ook niks van eten of toiletartikelen bewaren, deze spullen moesten we allemaal opslaan in een 'berenbox' van staal en is vergrendelbaar.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan