Dag 10 Yosimite en omgeving bezichtigen

Door Marijke F. - A long time ago

Allereerst zijn we vanmorgen zo vroeg mogelijk de auto ingestapt en naar Mariposa Grove gereden om de sequoia’s (reuzebomen) te bekijken. De stam van deze bomen is in doorsnede wel meer dan 4 meter en wanneer je voor de boom staat lijk je net een lilliputter. 

Vanaf deze plek zijn we enkele dorpjes gaan bezoeken voor boodschappen en de auto bij te tanken. De brandstof is hier niet zo duur, maar gezien de kilometers die we rijden en de enorme afstanden tussen de tankstations, moeten we toch erg uitkijken dat we niet met een lege tank komen te staan.

Aan het einde van de dag hebben we nog een bezoek gebracht aan de Yosimite falls, alleen hadden we pech omdat de waterval nu bijna opgedroogd was vanwege het seizoen.

Als klap op de vuurpijl hebben we nog loslopende zwarte beren gezien langs de weg. We zijn gauw uit de auto gestapt om de beren, in totaal waren er drie, op de camera vast te leggen. 

Gezien de enorme domper van onze tweedaagse tentovernachting, hebben we afgesproken om de volgende morgen z.s.m. te vertrekken naar San Francisco. Hiervoor moeten we zo'n 350 km. rijden om in San Francisco, gelukkig maar weer in een hotel te kunnen overnachten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!