Dag 13 San Simeon

Door Marijke F. - A long time ago

Vanmorgen vroeg hebben we ons hotel in San Francisco verlaten en hebben we nog eerst even een ontbijtje gegeten in deze wereldstad. Het is een smerige stad en naar verhouding lopen in deze stad wel enorm veel zwervers rond. Volgens de plaatselijke bewoners in San Francisco komt dit omdat de rijkere mensen de zwervers hun 'restjes' geven en dat trekt veel zwervers aan vanuit de omringende plaatsen.

Eenmaal San Francisco verlaten en 350 km voor de boeg zijn we tegen 15:00 uur 's middags San Simeon binnen gereden. Dit is een wijnstreek met enorme druiven velden en heel veel arbeiders die de druiven plukken. Dit gebied heet de 'Green Valley' en dit gebied lijkt veel op het gebied zoals in de serie Falcon Crest van vroeger.

Het hotel ligt aan de zee (grote oceaan) en volgens de boekjes is dit een gebied waar veel zeehonden en zeeolifanten in voorkomen. 's Middags zijn we gelijk op pad gegaan en enkele kilometers verderop zijn we een heleboel zeeolifanten tegengekomen op het strand. Dit zie je ook niet iedere dag en komt al helemaal niet in Nederland voor, dus dit was wel een bijzondere ervaring om zeeolifanten in de vrije natuur tegen te komen.

Van deze ervaring zijn we ergens lekker onderweg gaan eten (wat we uiteindelijk iedere dag wel doen) en na het eten zijn we nog even voor ons hotel gaan koffie drinken met een mooi uitzicht over de grote Oceaan.

Morgen gaat onze reis verder naar Santa Monica en bereiken we zo langzamerhand het einde van onze rondreis. Na Santa Monica hebben we alleen nog Los Angeles en vanuit Los Angeles vliegen we vrijdag a.s. weer terug naar Amsterdam. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!