Dag 15 Los Angeles en omstreken

Door Marijke F. - A long time ago

 

De laatste dag vandaag en hebben we nog alles wat we wilde zien vandaag nog even bekeken.

Vandaag is het bericht ook doorgekomen van de vliegramp in de Oekraïne. De tv hier in Amerika kan je op veel zenders het nieuws over deze daad wel goed volgen en anders volgen we het nieuws wel via onze telefoon. 
Dit is echt een enorme ramp en zeker niet het bericht wat je wil horen (natuurlijk nooit wil horen) op het moment dat we zelf nog een lange vlucht voor de boeg hebben.

Na dit sombere bericht hebben we toch nog de nodige vakantiekiekjes gemaakt van bijvoorbeeld de Hollywood Sign (dat zijn die witte letters 'HOLLYWOOD' in de bergen).
Op internet heb ik een adres gevonden waar we het dichtst bij deze letters konden komen. Het was wel een elite wijk van grote huizen in de bergen die hier niet zo blij mee zijn dat er zoveel toeristen voor hun huis langskomen om die letters te fotograferen. Ondanks de lokale bewoners zijn we toch dicht bij de letters terechtgekomen en hebben we leuke foto's gemaakt.

Daarna had ik nog een bekend bord gevonden met de tekst 'Beverly Hills'. Dit bord is naar mijn mening nogal eens voorgekomen in bepaalde films en wij hebben hier nu voorgestaan en foto's van gemaakt.

Mede omdat de winkelstraat van Beverly Hills boulevard zo'n bijzondere straat is en de prijzen eigenlijk alleen maar voor de acteurs zijn weggelegd die hier wonen, is het toch een bezienswaardigheid. Wij zijn er dan ook twee keer doorheen gereden om te kijken of we bekende acteurs zouden kunnen spotten, maar helaas hebben we geen bekende acteurs gezien.
In deze straat stond wel een Bugatti super sport geparkeerd en de prijs van zo'n auto komt neer op zo'n slordige 2,4 miljoen dollar.

De drukte hier in LA is enorm en wanneer je met de auto een afstand van 15 km moet afleggen mag je hier wel anderhalf tot twee uur voor uittrekken. Het is hier zo druk met auto's dat je echt op de snelweg van 5 a 6 banen stapvoets kan rijden.

's Avonds hebben we op de Hollywood boulevard een hapje gegeten en zijn we daarna nog even door deze straat gelopen en hebben we diverse winkeltjes bezocht. 
Tegen 22:00 uur zijn we naar ons hotel gereden om een begin te maken met het inpakken van de koffers voor de volgende dag.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!