Joshue Tree NP day 1

Door Familie Verheyen - 30-07-2014 09:10

Vandaag een langere rijdag voor de boeg, zo'n 400km, maar niet zonder eerst...de dagelijkse zwembeurt. Handig hulpmiddel om de lange trip beter te laten verteren. SD verlaten viel best mee. De eerste 100km gingen vlot vooruit, echter vanaf Julian kende de weg een pak meer bochten en voelden we ons net in een rollercoaster.

Even na de middag reden we Anza Borrego State Park binnen - een park dat gerust mag doorgaan voor woestijngebied (hoge temp., cactussen) - dat er zeer rustig bij lag. Het bezoekerscentrum was zelfs 'closedfor the season'. Alle voorzieningen, zoals ook campings, zijn gesloten van 1 juni tot en met 30 september. Desalniettemin hebben we een natuurtrail gedaan van een halve mijl. Het was ondanks de korte afstand puffen geblazen. De therometer gaf 121 graden Fahrenheit aan wat overeenkomt met 49,5°C. Eén voordeel voor mannen is dat de bewijzen voor wildplassen zijn vernietigd alvorens ze kunnen vastgesteld worden. De luchthaven van deze streek bestaat overigens uit een zanderige start- en landingsbaaan. Aan het einde van de weg, thv de Salton Sea, draaiden we linksaf. Dit meer is zo'n 100jr geleden ontstaan door een dijkbreuk. Lang heeft men gedacht er een vakantieresort van te kunnen maken, echter waterverontreiniging heeft er anders over beslist. Aan de oevers van dit meer vind je ingedommelde stadjes met veel leegstand.

Rond 16u bereikten we de zuidingang van het Joshua Tree NP, idd van het gelijknamige album van U2; al meen ik gelezen te hebben dat de hoesfoto niet in dit park is genomen. Net na de ingang hebben we een kleine loopwandeling gemaakt, waarbij ons info werd gegeven over de begroeiing in deze streek. De geplande wandeling in Cottonwood Springs werd geannuleerd owv het niet beschikbaar zijn van de wandeling (deels weggespoeld in 2013). We reden rustig verder noordwaarts en kwamen haast geen tegenligger tegen, wat ons overigens goed uitkwam; onze rijstrook was over een lengte van circa 10km afgeschraapt, wat ons stimuleerde om even wat spook te rijden. Onderweg hebben we nog 2 kleine wandelingen gedaan en hebben we de eerste woestijnbewoners begroet: enkele chipmunks, hagedissen en roofvogels. Jammer genoeg geen bighorn sheep, renkoekoek of woestijnvos.

Even na 19u bereikten we 29 Palms, alwaar we in een prima hotel overnachten. Voor een prikje hebben we gegeten in de Pizzahut en de avond hebben we afgesloten zoals we de dag zijn begonnen, nl in het zwembad (op dat moment was het nog steeds bijna 100° Fahrenheit).

Morgen verkennen we verder Joshua Tree en rijden we nadien naar Barstow dat aan de route 66 ligt.

 

Reacties

remy 30-07-2014 09:25 {{button-24027}}

tof om dit alles te lezen. Hier gaat alles zijn gewone gang. Gisteren nog enkele hevige omweders maar niet bij ons.
In Sankt Vith is een scoutkamp stop gezet wegens overmatig alcoholgebruik van de leiding waardoor de veiligheid van de kinderen niet meer kon gewaarborgd worden.
RC Genk heeft na 1 match zijn trainer reeds ontslagen. Dit is een nieuw Belgisch record.

groetjes en tot schrijfs,

vader
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan