Joshua Tree NP Day (U)2

Door Familie Verheyen - A long time ago

Het was vanmorgen al behoorlijk warm toen we opstonden. Het klassieke ochtendritueel werd bijgevolg strikt gevolgd. Aangezien we vandaag verschillende korte trails in Joshua Tree hadden gepland, was het belangrijk dat we voldoende water meenamen. Het advies luidt: 1 gallon/persoon (1 gallon is bijna 4liter). Alvores naar het NP te trekken, zochten we nog enkele muurschilderingen die een deel van de geschiedenis van 29Palms belichten. Er zaten er prachtige bij, al gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat ze niet kunnen opboksen tegen deze van Belfast.

Onze eerste korte wandeling deden we aan het Visitor Center, waarna we onder begeleiding van een hevig acterende zon (temp is niet onder de 100°Fahrenheit geweest, met een piek van 114) het verdere park hebben verkend. Het was er overigens zeer rustig en nergens had je moeite om een vrije plek te vinden (dikwijls waren we de enige wagen). We hebben een zestal wandelingen gedaan variërend tussen 0.5 en 2km. De hitte is verzengend en je ademt continu hete lucht in zoals in een sauna. Bovendien warmt tijdens het wandelen je water ook nog eens vrij snel op.

Tijdens een van onze stops hadden we het geluk een bighorn sheep te zien (cfr moeflon); dit was ons 4jr geleden niet gelukt. Nu kunnen onze jongens dit eindelijk ook afvinken. Verder leeft er niet veel groot wild in dit park. De coyotes hielden zich voor ons gedeisd. Eerder verrassend vond onze Yunah een slang; ze lag opgerold thv een sanitair blok bij een van de uitkijkplaatsen (zie foto). Toch wel even verschieten.

Bij het uitrijden van het park kwamen we nogl enkele roadrunners tegen - cfr Woody Woodpecker - met jongen en verder hebben we nog tientallen hagedissen in klein en groot formaat gespot. Daar we wat langer in het park zijn gebleven, hebben we Pioneerstown geschrapt. Morgenvroeg bekijken we of we Calico Ghosttown (zo'n 20 km van ons hotel) gaan bezoeken. Alleszins staat er in de voormiddag nog een kort bezoek aan Barstow op het programma ikv muurschilderingen mbt route 66. Nadien rijden we naar Pismo Beach aan de Pacific, waar we een hotel geboekt hebben dicht aan het strand.  

Reacties

remy verheyeen A long time ago

prachtige foto's.Een geluk dat onze Yunah tijdig die slang zag.
Gisteren gaan fietsen naar Herentals. Het was daar een drukke bedoening met de voorbereiding van het na-tourcriterium.
Vandaag een begrafenis en een bezoek aan nonkel Geert. In het begin was er weer ambiance met tante Agnes.
Ik ga morgen naar de bank als ge me de gegevens mailt.
Ons Sigrid krijgt de mailing niet door.
groetjes,

vader
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!