Santa Cruz dag 2&3: walvissen en aardbeien

Door Familie Verheyen - A long time ago

Zaterdag:

Vandaag zijn we voor de eerste keer eens blijven liggen. We hadden voorgenomen een halve rustdag in te lassen en ons jongens de kans te geven zich uit te leven op de kamping. Ze hebben o.a. deelgenomen aan het palmboomklimmen en hebben de minigolf uitgeprobeerd. Na het middageten reden we naar het strand van Moss Landing. Er stond een frisse zeebries. Niet ver vanuit de kust kon je de walvissen letterlijk zien springen in de zee. Dat beloofde voor de walvistocht van morgen.

's Avonds zijn we nog een kijkje gaan nemen naar de Santa Cruz Beach Boardwalk, een pretpark aan zee dat in 1907 het levenslicht zag. Over de breedte van de pier vind je tientallen attracties zoals de klassieke houten rollercoaster, boomstammen, spookhuis en allerhande arcadespelletjes. Het was er een drukte van jewelste en best wel een leuk avondvertier.

Zondag:

Om 9u30 werden we terug in Moss Landing verwacht voor onze walvistocht. De kapitein nam ons voor een tocht van 4u mee op de oceaan. In de havengeul wuiven de zeeotters - welke nog geen eeuw geleden zo goed als uitgestorvern waren wegens de jacht op hun pels - je uit en luieren de zeeleeuwen nog wat op de pontons. Eens het ruime sop gekozen duiken meteen enkele doflijnen op en animerende zeeleeuwen. Na een klein halfuur horen en zien we de eerste bultrug. Eerst nog veraf, geleidelijkaan ook dichterbij. Een moeder met haar kalf, een groep van 3, een groep van 4, dan weer een groep dolfijnen en zeeleeuwen en op een bepaald moment een verzameling van bultruggen, spelende dolfijnen en zeeleeuwen. In totaal hebben we zo'n 20 bultruggen gezien. Spijtig voor ons wilde er vandaag geen enkele aan luchtacrobatie doen, gelukkig hadden we dit gisteren wel kunnen aanschouwen vanop het strand.

Op de terugweg maakten we nog een stop bij het aardbeienfestival in Watsonville. Je kan dit gerust vergelijken met een braderij bij ons: veel eetstandjes met de nadruk op aarbeien, een kermis voor de allerkleinsten, optredens van oa de lokale Snoop Dog (waarmee hij zich uitgebreid vergeleek). De avond sloten we af met een BBQ tijdens zonsopgang.

 

Reacties

remy verheyen A long time ago

Het is hier nog steeds schitterend weer. Hebben de voorbije dagen ervan geprofiteerd om wat kilometers te fietsen. Zaterdag naar Lille met ontbijt met ons Els, Staf en Luc (ons Rita moest werken en bij ons Lief was het garageverkoop). Zondag hebben een tochtje gedaan van Kasterlee naar Postel.
echt prachtig fietsen.
Ons Kirsten stelde voor om toch de vakantie af te sluiten met een familiegebeuren. Kunnen jullie eens kijken of zaterdag 30 augustus past voor jullie. Kan je aan onze Yeltser de lotto-getallen voor vrijdag en zaterdag vragen aub. Hij heeft blijkbaar wel een zesde zintuig wat gokken betreft.
We kijken uit naar de foto's van de walvissen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!