SF 3: tweewielerdag

Door Familie Verheyen - A long time ago

Wekker niet gezet met als gevolg pas tegen 10u opgestaa. Was op zich geen probleem daar het gisterenavond vrij laat was geworden. Vandaag stond fietsen in SF op het programma. SF kan je gerust als sportieve stad omschrijven. Werkelijk op elk moment van de dag kom je (vaak jeugdige) joggers en fietsers tegen. De eerste tussenstop werd de Golden Gate Bridge, waar het vooral op het eerste stuk een drukte van jewelste was. Je haalt op zo'n moment de mensen die niet gewoon zijn van te fietsen er zo uit. Vervolgens reden we via Lincoln Boulevard naar South Beach en Cliff house waar we onze lunch namen met zicht op zee. Het was overigens best een frisse en winderige dag langs de kust.

Na de stop reden we verder richting Golden Gate Park dat in oppervlakte  (5km op 0.8km) groter is dan Central Park. In dit parkdomein vind je de meest diverse attracties: een kudde bizons, een Hollandse windmolen, het De Young museum (modern art), SF botanische tuin, Japanse tea Garden, .... Een stop bij Alamo square mocht ook niet ontbreken (je kent de huizen wel van de serie Full House). De laatste halte werd Japantown.

In totaal hebben we zo'n 50km gefietst. Als je weet dat SF op 43 heuvels is gebouwd en haast nergens vlak is, hebben we onze portie hoogtemeters ook wel gehaald. Een dikke pluim voor onze jongste (8j) die elke helling pienter is opgereden, enkel de voorlaatste blok moest hij er een keer af (er zijn stukken bij tot 20%!).

Vanavond zijn we nog gaan uiteten in de Fisherman's Wharf. We hebben de lokale krabkeuken uitgeprobeerd; goed, niet uitzonderlijk.

Morgen verlaten we SF voor Yosemite. Volgens de laatste berichten zijn de bosbranden onder controle en zijn alle wegen open.  

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!