Yosemite

Door Familie Verheyen - A long time ago

 

We hebben heerlijk geslapen en ontbeten in dit prachtige verblijf. Vannacht werden we even opgeschrikt door een hels lawaai. Blijkbaar hadden de wasberen de vuilnisemmer geplunderd.

Het heeft even geduurd eer we weer in een nationaal park zaten. Yosemite is het volgende in het rijtje in West-USA. Aangezien de parking van Mariposa Grove al volzet was, moesten we in Wawona de shuttlebus nemen naar deze halte. In dit deel van het park staan de reusachtige Sequio's: zij kunnen tot 2500jr oud en 90m groot worden, stamomtrek tot 15m is geen uitzondering. We maakten een wandeling van zo'n 5km doorheen het woud en kwamen verschillende exemplaren mee die luisterden naar de namen Giant Grizzly, Clothespine, Tunnel Tree, Faithful Couple, The bachelor.

Onze tweede wandeling ging, op aanraden van de gastheer, naar Swinging Bridge. Onder de brug kan je je laten meeglijden met de stroom. Jammer genoeg was de stroom niet stevig genoeg. We hebben wel een 2-tal uur gezwommen in het aansluitende meertje. Het water was best te doen.

De laatste halte voor vandaag was Glacier Point, van waaruit je een zicht hebt op Yosemite Valley. We zagen een drietal actieve watervallen; de Yosemite Falls daarentegen (water stort 600m naar beneden) staan droog. Dit vergt nog last minute aanpassingen aan het programma van morgen. Op Glacier Point woonden we nog een rangerprogramma bij over 'vuur' en keken we naar de zonsondergang.

Op weg naar de top zagen we naast de weg een kleine zwarte beer, weliswaar met bruine vacht, Jammer genoeg heb je altijd idioten die het wilde dier in het bos achtervolgen voor de beste foto te maken. Je zou ze .... Verderop kwamen we nog herten en roadrunners tegen. Aangevuld met de chipmuncks, valk en pica hebben we vandaag toch weer een aardige verzameling dieren gezien.  Ons jongens willen deze vakantie nog graag een coyote en een woestijnschildpad zien, mijn droom blijft een mountain lion.

De blog is ondertussen aangevuld met nog enkele foto's van SF en de eerste van Yosemite.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!