Yosemite 2nd

Door Familie Verheyen - 10-08-2014 08:25

Tweede volledige dag in Yosemite. Het leek wel alsof half SF naar Yosemite was gekomen voor het weekend. Al de parkings stonden tegen de middag al vol.Eerste stop was tunnel view; jammer dat de watervallen zo goed als droog staan. De wandeling van de dag ging naar Vernal Falls die nog wel actief is. Tijdens het laatste stuk moesten er 600 granieten treden overwonnen worden. Vergt best wel een inspanning. Het zicht boven verzachtte de pijn.

Boven de waterval was er consternatie. Een onvoorzichtige fotograaf was in de rivier gevallen en geraakte er op eigen houtje niet uit. De Yosemite Search and Rescue eenheid werd erbij gehaald. Deze mannen weten van aanpakken. Deze plek is trouwens de meest dodelijke van Yosemite. Elk jaar zijn er waaghalzen die over de reling kruipen en door een onvoorzichtigheid worden meegesleurd met de stroming. Vorig jaar overleden 3 tieners, het jaar daarvoor 2 jonge broers. Toch zijn er nog altijd die de raadgevingen naast zich neerleggen. Ergerlijk.

Onze zoektocht naar wildlife leverde vandaag niet veel op: buiten enkele reeën en flink wat kleine knaagdieren zagen we niet veel. Morgen mogelijks de laatste kans.

Vanavond zijn we bij de plaatselijke Mexicaan gaan eten. Ons jongens vonden het best wel lekker (cheese quesedillas). Morgen verlaten we Yosemite via de Tioga Pass en gaan we naar de andere kant van de Sierra Nevada. De woestijn komt terug dichterbij.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan