Naar Las Vegas, via Calico (ghosttown)

Door Sylvia van Buchem - A long time ago

Op de dag van de troostfinale (12 juli) bijtijds opgestaan, gelukkig was het nog koel; zo’n 30 graden Celcius …. Ontbijtje, effu plonsen en op naar Calico, 4 mijl verderop, een oud mijnstadje ook wel ghosttown genoemd (geen idee waarom!). Erg leuk om te zien, alles in oude staat hersteld en er liepen zelfs echte cowboys rond! Samen met Luna en Bente de authentieke mijn bezocht, vonden ze hartstikke interessant. Lekker rond gesjouwd langs de kapper, kruidenierswinkel, woonhuisjes, frisdrank gescoord in de saloon en toen ineens bang bang bang, een vuurgevecht op straat. Drie cowboys en de sheriff knalden erop los. De meiden hebben het met open mond en met de vingers in de oren bekeken en vonden het vet cool. Nog een cowgirl hoed voor Luna gescoord en toen weer in de camper; een rit van 2,5 uur voor de boeg richting Las Vegas!

Dwars door de woestijn, langs Death Valley waar de airco uit moest tegen oververhitting (pffff!), met prachtige vergezichten. De temperatuur buiten liep op naar 38 graden!!! Tussentijds via 3G de tussenstand NL-Brazilië gecheckt en Luna en Bente in extase toen bleek dat Oranje Brazilië met 3-0 had verslagen! Einde middag aangekomen in Las Vegas, KOA camping Circus Circus. Ook weer een relatief saaie camping met veel asfalt maar maakt niet uit want we zullen er weinig zijn! Op camping overigens ook sauna en hot pool; geen idee waarom want gemiddelde dagtemperatuur hier tegen de 40 graden…. Onze airco maakt overuren! Zoals altijd eerst effu geplonst en toen op naar het gerelateerde hotel/casino Circus Circus. Hier hebben Rem en ik 12 jaar geleden ook gelogeerd dus heel leuk om weer terug te komen. Binnen onvoorstelbaar wat er allemaal te doen en zien valt. In het hotel zit zelfs het ‘Adventuredome’, een 2 ha groot binnenattractiepark met achtbaan! Kinderen keken hun ogen uit bij het zien van alle gokautomaten en speeltafels. In het hotel ook ‘gewoon’ een Mc dus lekker frietjes met nuggets gegeten. Daarna mochten de kinderen ‘gokken’; Bente basketbal gooien, Luna en Anouk paardenrace, helaas nix gewonnen… Nog een trapeze-act gekeken (in Circus Circus iedere 3 kwartier een andere show) en toen moe, vol indrukken en voldaan richting camper en gecrashed in bed. Goed slapen want morgen w8 ‘the Strip’ op ons! 

Reacties

Peter en Marjan A long time ago

Wat spannend dat vuurgevecht.Een groot avontuur beleven jullie.

andré en lettie A long time ago

Van M&P jullie site gekregen. Wat een avontuur zeg. En wat een mooie reis tot nu toe. Leuk dat de kids er ook zo van genieten. Nog heel veel plezier en veel mooie avonturen op deze reis. In jullie camper(tje, hm) is het niet echt behelpen, hè, (wat een gevaarte)

Dolly A long time ago

Ja hoor, er is weer mailtje binnengekomen dat er een nieuw berichtje is geplaatst. Wat heerlijk om iedere keer weer een verslag van jullie reis te lezen. Meiden wat maken jullie toch veel mee. Anders hadden jullie nog in de schoolbanken gezeten.

martijn A long time ago

5 dollar om 5 uur op 5. Zegt bassie. Veel plezier

Jeannette A long time ago

Wouw, leuk om te lezen hoe fijn jullie het hebben daar! Gave foto's ook! Heerlijk geniet er lekker van en veel plezier nog samen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 21 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan