Op de Strip van Las Vegas

Door Sylvia van Buchem - A long time ago

Zondagochtend 13 juli, op één van de warmste dagen van het jaar in Las Vegas, eerst een kopje koffie met muffin gehaald. Toen snel naar het zwembad voor een plons in het water. Je hoeft je niet af te drogen als je er uit komt want binnen "no time" ben je droog door de zon.

Daarna richting de Strip. We zijn door het hotel Circus Circus gelopen. Even gestopt om een stukje van de finale te kijken. Gelijk aangesproken door een beveiliger: we mogen niet met kinderen stil staan voor een bar omdat daar alcohol wordt verkocht. Vol verbazing maar doorgelopen. Op de Strip buskaartjes gekocht voor de Deuce. Dit is de bus die 24/7 op en neer de Strip rijdt. Lopen is geen optie omdat de Strip ongeveer 4 mijl is. We hebben een paar stops gemaakt om een aantal hotels te bekijken. Het is ongelooflijk knap hoe ze New York, Luxor, Parijs hebben nagemaakt en er een hotel in hebben gestopt. We zijn ook in Treasure Island, Mirrage en Excalibur geweest. We hebben onze ogen uitgekeken. En snel van hotel naar hotel gelopen om weer de koelte van de airco te hebben. Eind van de middag weer terug naar de camping om effe een powernapje te doen. 's Avonds zijn we weer terug gegaan om de verlichte Strip te bekijken: Fantastisch. We hebben naar de fonteinen-show voor hotel Bellagio gekeken. Daarna hotel Paris in geweest en toen was de koek op. Terug naar de camper om heerlijk te slapen.

Tussendoor zijn we een paar keer in hotel Circus Circus geweest waar de kinderen allemaal dingen konden doen, soort kermisattracties. Ze hebben ballen in een basketbal gegooid, paardenrace gedaan waar je tegen anderen speelt en een bal in een aantal gaten moet gooien zodat je paard vooruit gaat, met een waterpistool in de mond van een clown richten zodat je poppetje omhoog gaat en als eerste boven moet zijn; je kent het wel. Alles kost 1 dollar en de winnaar krijgt een knuffel. Het eindresultaat is dat we een extra tas moeten kopen om de gewonnen knuffels mee te kunnen nemen.

De volgende ochtend zijn we vertrokken richting de Grand Canyon. Onderweg weer boodschappen ingeslagen voor de komende dagen. Staan we bij de kassa zegt de medewerker dat de kinderen niet het bier mogen aanraken vanwege de alcohol. Ze slaan wel een beetje door die Amerikanen met hun anti-alcohol beleid onder de 21 jaar.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 21 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan