Beautiful Bryce

Door Sylvia van Buchem - A long time ago

Omdat Lake Powell erg in de smaak viel bij de smurfen (lekker zwemmen, prachtige keien waar je mee kan gooien en Anouk moest haar zandberg nog afmaken) en we een aardige rit voor de boeg hebben, in de ochtend van 20 juli eerst op naar het meer. Absoluut geen straf om in zo’n mooi diepblauw meer, omgeven door bergen, lekker in het water te plonzen. Rond het middag door naar Bryce Canyon! De route is relatief lang (zo’n 250 km) maar zoals altijd prachtig. Ieder half uur krijg je weer andere vergezichten voorgeschoteld; het gaat nooit vervelen. Sluitstuk gaat door Red Canyon en de naam doet zichzelf eer aan; een rood rotsspektakel. Onze camping ligt op een kwartier van Bryce Canyon en is erg gemoedelijk; kleinschalig, veel groen en een heerlijk zwembad(je). En een prachtig uitzicht op de bergen. Temperatuur ergens achter in de 20 met een koel windje wat een verademing is in vergelijking met de laatste dagen. Super dat dit een fijne plek is want de eerstvolgende twee dagen blijven we ‘verplicht’  op de camping doordat Remco door  z’n rug is gegaan en last heeft van een opkomende keelontsteking/griep. Gelukkig hebben we de tijd (-; Voor de kids zeker geen straf; ze vermaken zich prima met ‘wie scoort is keep’, racketball en lekker zwemmen en gelukkig knapt Rem met een flinke dosis Ibuprofen en veel rust snel weer op.  Op de camping ook onze eerste ontmoeting met een slang…. : tijdens de lunch zagen we een leuk hagedisje, Luna probeerde hem te pakken, gelukkig was hij haar te snel af want uit het niets kwam een slang tevoorschijn die wel trek had in het hagedisje. Tussen Rem (die doodsbang is voor slangen) z’n benen door snelde de slang achter de hagedis aan, maar helaas (of gelukkig?) was de hagedis ook hem te snel af. Ik heb de kids nog nooit zo snel de camper in zien rennen haha.  

Woensdag (23 juli) bijtijds opgestaan en vol enthousiasme naar Bryce Canyon. Bryce Canyon bestaat uit door erosie gevormde rotsformaties in uiteenlopende kleurschakeringen. Het meest bijzonder zijn de hoodoos, smalle rotspilaren, oranjeachtig van kleur. Nadat we eerst met de camper bovenlangs de hele canyon zijn gereden en vanuit meerdere uitkijkpunten Bryce van boven hebben bekeken, tijd voor een wandeling tussen de hoodoos. We kiezen voor het ’Navajotrail’, een gemiddeld zwaar rondje van ruim 2 km waarbij we 167m dalen en…. weer klimmen. Best pittig op het heetst van de dag. Gelukkig is het een prachtige wandeling en zijn de meiden ook helemaal onder de indruk. En, komt er tot 3 keer toe letterlijk een schattig eekhoorntje op ons pad waardoor ze worden afgeleid. Werd er bij het afdalen nog een beetje geklaagd en moest er bij iedere schaduwplek worden gestopt voor water (en druiven en snoep), bij het stijgen lopen de meiden voorop (!) en zelfs Anouk loopt de route helemaal zelf. Helemaal geweldig! Inmiddels alweer half 3 dus snel naar het plaatselijke restaurantje om wat te eten en een pakketje van Luna voor Luna te posten en weer ‘on route’. Eerstvolgende camping ligt in Fillmore en is één van de 2 tussenstops op weg naar Grand Teton en Yellowstone National Park (ca 750 km verder).       

Reacties

Dolly A long time ago

O wat schattig Anouk en het eekhoorntje. Leuke foto.

Judy A long time ago

Mooie foto's hoor! Die bomen lijken wel luciferstokjes vergeleken met die hoodoos. Schattig Anouk en dat eekhoorntje. xxx

Marjan en Peter A long time ago

Nu weten wij tenminste wat "Hoodoos" zijn.Wat een prachtige natuur.Foto van Anouk inderdaad een schatje. Remco sterkte met je rug.

Nicole A long time ago

Hai hai, wat super om te kunnen volgen wat jullie allemaal beleven! Geweldige reis maken jullie! Wij zijn nu in Zwitserland, ook heerlijk vakantie aan het vieren. Geniet ervan daar en we lezen met plezier de verslagen!

Liefs van ons allemaal en een knuffel van Floris s voor bente!

Bente A long time ago

✋trug
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 21 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan