de laatste dagen

Door Fam van der Deure - A long time ago

De laatste dagen.
Onze laatste dagen aan de kust bestaan uit het in een rustig tempo terugrijden richting San Francisco. De campings zijn duur, niet veel aan maar op loopafstand van het strand. De oceaan is echter te koud om in te zwemmen en de mist blijft door de aanwezige bergen hangen. We bezoeken een saxofooncontact in Santa Cruz, waar we zowaar 3 saxen kopen. Hoe we die mee gaan nemen is even een puzzel. We kopen uiteindelijk een tweedehandskoffer in een gigantische grote tweedehandswinkel, waardoor we onze bagage kunnen herverdelen en 2 van de 3 saxen tussen de kleren kunnen wikkelen. Leon maakt nog een opschrift voor op de buitenkant van de koffers waarop staat: we love baghandlers. Hij heeft ergens gelezen dat dat nog wel eens effect kan hebben op het personeel dat met de bagage sleept. Wat opvalt aan de omgeving waar we de laatste week doorheen rijden is de bedrijvigheid. Nergens zagen wij zoveel varieteit aan gewassen als hier: citrusfruit, aardbeien, druiven, blauwe bessen, artisjokken, kolen etc etc. Overal wordt met de hand geoogst voornamelijk door Mexiacanen. Eindeloze vlaktes waar mensen in rijtjes op het veld aan het werk zijn. Iemand moet het doen. Wat een contrast met de leegte van de afgelopen tijd.
In Moss Lading bij Monterey hebben we 2 nachten gestaan. Het is de plek om op het strand walvissen te spotten, wat we natuurlijk ook hebben gedaan. Het wemelt er van de  pelikanen die over het water scheren op jacht naar vis. Er is ook een fantastische fischmarket met restaurant. Phil,s, fishmarket en dinery is wijdverbreid bekend. Hier gaan we uit eten met vrolijke live muziek in een enorme loods waar geroutineerd de lekkerste visgerechten op tafel worden getoverd. We hadden geen betere plek kunnen kiezen. Op de terugweg naar de camping zien we de vele zeeleeuwen op de steigers in de haven.
Gisteren zijn we alvast begonnen met het opmaken van de etensvoorraad. Het laatste fikkie bij de camper. Het laatste onbijtje met alweer omelet met tortilla,s en vandaag op de parkeerplaats bij de verhuurder Cruise America nog even de courgette en biefstuk gebakken. Nu in het hotel bij het vliegveld waar we door een babbelzieke duitssprekende Afghaanse taxichauffeur naar toe zijn gebracht, voor de laatste nacht voor de teugreis. Het is voorbij gevlogen

Reacties

Jacky A long time ago

Leuk om met jullie mee te hebben gereisd!
Een goede vliegreis terug naar Nederland en geniet van de laatste vakantiemomenten.

Maria A long time ago

Heb mee genoten van jullie avonturen. Bedankt voor het delen ervan.
En nu een goede en behouden thuisreis...

jannie A long time ago

Mooie verhalen en wel thuis!

jannie A long time ago

Mooie verhalen en wel thuis!

Aga A long time ago

Heb je nu walvissen gespot of ook echt gezien? Lijkt me geweldig.
Voorspoedige terugreis allemaal!

Bertie A long time ago

Genoten van jullie belevenissen. Goeie reis terug.

Ingrid A long time ago

Goeie reis terug! Of misschien zijn jullie er inmiddels al?
Zal wel wennen zijn om weer thuis te zijn denk ik.

Tot snel!
Ingrid

Riky de Veth A long time ago

Nu ik jullie laatste bericht lees zijn jullie inmiddels weer veilig thuis, neem ik aan. Jullie hebben een indrukwekkende reis gemaakt, nu weer wennen in Deventer!
Hartelijke groeten Riky

Bep A long time ago

Wat een belevenis, jullie reis. Alweer een beetje bijgekomen? En saxen ook heel overgekomen? Mooiste souvenir denk ik! Bedankt voor het mee-kunnen beleven van de trip, groet van Bep
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 28 augustus in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!