Dag 3 Icefields Parkway

Door Rob den Heijer - A long time ago

Dag 3

 

We staan weer vroeg op om 04.00 uur en beginnen met rijden om 05.00 uur… Op weg naar Jasper, ons noordelijkste punt van de reis en liggend in de Rocky Mountains. Om 11.00 uur zijn we in het stadje, drinken een flinke beker koffie en doen boodschappen. Vervolgens richting één van de mooiste wegen ter wereld; de Icefields Parkway. We betalen 73 dollar om 2 dagen in National Parkes door te brengen en gaan met de gondel op de Jasper mountain naar 2277 meter. Vervolgens klimmen we in 45 minuten nog eens 200 meter hoger voor een fantastisch uitzicht, zie foto dag 3.

 

Na terugkomst gaan we verder op de Icefields Parkway, hij is zo’n 200 km lang… We stoppen vaak onderweg om foto’s te maken. Na zo’n 100 km komen we bij de gletsjer van Columbia Icefield en klimmen naar de voet toe. Indrukwekkend en koud.

 

We vervolgen onze weg naar Lake Louise. In totaal rijden we vandaag 550 km, onze langste reis op 1 dag. We komen om 19.00 uur bij ons hotel en checken in. Hier blijven we 2 nachten, morgen gaan we het Nationaal park van Banff verkennen en hebben daar dus de hele dag de tijd voor!

Reacties

Lia Windmeijer A long time ago

Dag 3 was dus erg lang, maar ook zeer indrukwekkend!

Evert A long time ago

Alle knots! Dat ziet er best wel heel erg mooi uit. Weer is wat anders dan de Veluwe :) Have fun, gr. Evert
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!