Dag 5 Kootenay NP

Door Rob den Heijer - 24-07-2014 01:33

Dag 5

Om 06.00 uur staan we weer op en rijden naar Kootenay National Park, is ongeveer 100 km. Mooie tocht en beginnen met een tocht naar Marble Creek, een beek die zich een weg gesleten heeft door marmer. Het is nog vroeg en we komen niemand tegen. De weg naar de waterval is kort; ongeveer een half uur. Een apart gezicht en mooi hoe het water door het marmer is gesleten wat duidelijk te zien is. Foto dag 5.

 

Hierna proberen we naar de Paint Pots te gaan, maar helaas de brug ernaartoe is weggeslagen… Vervolgens gaan we naar Numa Falls en ook hier is de weg versperd door een brug die weg is… Dan maar door. Onderweg komen we door een heel onheilspellend stuk, in 2003 heeft een bosbrand 12% van het park vernietigd en dat is nog duidelijk zichtbaar. Hele vlakten met zwart geblakerde opstaande staken, na zoveel jaren. Foto dag 5.

 

Onderweg zien we ook een aantal herten, 2 verschillende soorten. Een leuk gezicht, de eerste was aan het “dansen”. Nadat we het park uitrijden in Radium Hot Springs, zetten we de koers naar het zuiden en gaan weer op weg naar de US.

 

In totaal rijden we vandaag bijna 500 km en de grensovergang is weer tandenknarsen en wachten, maar uiteindelijk mogen we het land van Uncle Sam weer in. Het landschap veranderd direct, van ruige bergen bedekt met naaldbomen naar een glooiend landschap dat er dor en kaal uitziet. We zien paarden en koeienfarms en komen uiteindelijk aan in Whitefish, een plaatsje bij Glacier National Park. Hier blijven we weer 2 nachten slapen in een luxe Best Western hotel. Ook is de temperatuur een stuk anders, opgestaan met 5 graden (trui aan!) en in de middag boven de 30!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan