Dag 6 Glacier NP

Door Rob den Heijer - A long time ago

Dag 6

We hebben voor het eerst ontbijt in het hotel… Dat betekent eerst eten en pas om 07.30 uur op pad naar Glacier Park. Weersvoorspelling is erg slecht voor vandaag; wind tot 100 km/uur en regen. We  kopen een jaarpas voor alle National Parcs in de US en kunnen beginnen. Het weer is nog niet zo slecht en we gaan als eerste naar het visitor centre en besluiten om de “Highway to the sun” te gaan rijden dwars door het park en komen dan de meeste mooie dingen tegen.

 

We beginnen met een wandeling door 24 meter hoge Cedar bomen en stoppen regelmatig om foto’s te maken. Het is een mooi en ruig park. Na de middag gaan we een wandeling naar een waterval maken, waarbij mensen die we tegen komen vertellen dat er een beer aan het meer is die zit te eten (toeristje??). Hierop begint Toby die van een spin begint te gillen heel hard te lopen om de beer te zien….. Ik ben er niet zo zeker van of dit wel slim is. In het Visitor Centre verkochten ze beerspray voor 100 USD/fles wat ik schandalig duur vond en we toch niet nodig zouden hebben. Nu lijken die 100 dollar ineens niet zoveel meer… Toby blijft op kop liggen en met geen mogelijkheid kan ik haar bijhouden en bij het meer zien we:::::: helemaal niks!!!! Toeristje was op blijkbaar. De waterval waar we naar onderweg waren is ineens niet zo mooi meer voor haar!

 

Na nog wat uitstapjes keren we weer terug richting de ingang van het park en verlaten het om 16.30 uur. Daar krijg ik nog een telefoontje van ons vorige hotel in Lake Louise Canada dat het horloge wat Toby verloren was gevonden is door een gast en naar de receptie gebracht! Hier had ze niet meer op gerekend J Boodschappen doen, tanken, eten en weer terug naar de hotelkamer. Morgen gaan we met een tussenstop op weg naar Yellowstone park.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!