Dag 8 Yellowstone 1/4

Door Rob den Heijer - A long time ago

Dag 8

Om 06.30 ontbijten en op weg naar Yellowstone. We komen om 11.00 uur aan bij Best Western in West Yellowstone, een stadje dat direct aan de ingang van het park ligt. Droppen koffers, eten boterham en op naar het park. Bij het visitor center krijgen we van een behulpzame rangster een warm welkom. Aangezien we 4 dagen hebben, wordt het park in vieren gedeeld en krijgen we het programma op voor dag 1. Via de Firehole Canyon Falls naar de Fountain Paint Pots, Midway Geyser Basin, Biscuit & Black Sand Basin naar Old Faithful.

 

Waterval was mooi, maar niet echt spectaculair. Paint pot leuk en Midway Geyser Basin ontzettend mooi. Het plaatje van een een diep-blauw cirkelvormig meer met een geel-oranje rand is hier gemaakt. Biscuit en Black Sand Basin mooi om te zien. Aan het eind van de middag gaan we naar Old Faithful, deze moet je tenslotte gezien hebben. We zitten in een cirkel om de fontein heen met naar schatting zo’n 1000 andere mensen te wachten in de brandende zon. We gaan zitten naast een roestige Amerikaan die vertelde dat er 25 minuten geleden gezegd was dat het nog 20 minuten ging duren. Ik weet niet wie die grappenmaker was, want uiteindelijk wachten ook wij nog meer dan een half uur. Ja en daar ging hij dan om 16.30 uur, zie foto dag 8. We krijgen nog een leuk toetje als de wind onze kant opdraait en we een verkoelende douche krijgen J. Later horen we van een ranger dat hij op de seconde elke 94 minuten spuit…. Kunnen ze dat niet met een klok aangeven of zo????

 

We lopen nog een uur rond in de buurt van Old Faithful en gaan dan terug naar West-Yellowstone. Eten bij de Mac en gaan uitgeput naar bed. Toby is aardig verbrand van de sterke zon L. In totaal hebben we in week 1 zo’n 2000 mijl gereden, dit was de week met de grootste verplaatsingen.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!