Dag 9 Yellowstone 2/4

Door Rob den Heijer - A long time ago

Dag 9

Weer op tijd op pad, ontbijt om 06.15 en direct daarna de auto in. We willen vandaag wat wilde dieren zien, daarom. Het begint goed, we zijn nog maar net het park in en zien onze eerste bizon. Wat een machtig en lelijk beest is dat. Daarna wat herten en onze tweede bizon! De tempratuurverschillen zijn groot in het park, in de ochtend 2 graden Celsius en eind van de middag 32….

 

We komen aan in Mammot Hot Springs, geen geisers maar wel een hoop warmwaterbronnen. Het is nog vroeg en ontzettend rustig, niet lang daarna begint de meute los te komen en wordt het dringen maar dan zijn wij alweer weg. De verschillende afzettingen van travertin zijn erg kleurrijk en mooi, zie foto dag 9.

 

In het Stadje lopen een stuk of 20 Elk’s, grote herten. Het gras in de stad is lekkerder dan daarbuiten. Via een tussendoorweggetje naar de noordwest ingang van het park en hier komen we antiloopherten en 3e bizon tegen die luidruchtig de grond aan het omwoelen is. Bij de noordwestingang gaan we vragen waar we morgen het best wolven/beren kunnen zien. Een alleraardigste ranger verteld honderduit en legt uit waar we die kunnen vinden. Op onze 3 bizons reageert hij wat lauw en vertelt ons waar kuddes van duizenden rondlopen, op Lamar Valley oftewel de Yellowstone Serengetti. Ja ja. Zoals wel vaker had hij gelijk en hebben we genoeg bizons gezien, er zijn er zo’n 4500 in het park en we hebben ze niet nageteld maar de meeste waren aanwezig J

 

Kan de dag nog beter? Ja dat kan, ineens zien we weer een opstopping van auto’s en Toby schreeuwt BEER! We zien een zwarte beer bessen eten van een struik en dat was wel de kers op de taart voor vandaag. Om 17.30 uur zijn we weer terug in ons stadje, Grote M en boodschappen gedaan en op naar de kamer. Op tijd naar bed, we willen om ca 03.00 uur opstaan….

Reacties

Pamela A long time ago

Geweldig toch al die mooie dieren en dan vooral de beer voor Toby.

Lia Windmeijer A long time ago

Om 03.00 uur opstaan....? Dat zijn Nijmeegse tijden...........!

Rob den Heijer A long time ago

Ze wilde ook met de echte beer zo op de foto, maar dat heb ik ge-vetood :)

Rob den Heijer A long time ago

Inderdaad Nijmeegse tijden, maar gelukkig is dit maar een ééndaagse!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!