Dag 11 Yellowstone 4/4

Door Rob den Heijer - A long time ago

Dag 11

Uitslapen tot 06.30 uur J, ontbijten en op voor de laatste keer naar Yellowstone. Als eerste gaan we nog eens proberen om beer/wolf te zien, maar helaas. We zullen nog eens terug moeten komen daarvoor. We gaan nu naar het laatste kwart van het park dat we nog niet hebben bezocht; het zuid-oosten rond het meer. Vlak bij het meer staan er een hoop mensen te kijken en wij sluiten aan. Door de verrekijker zien we een Grizzlybeer! Te ver voor de foto helaas, maar overduidelijk te zien. Even verder weer een opstopping en nu waren er 2 bull-Elks te zien. Deze keer dichtbij genoeg voor de foto, zie dag 11….

 

We rijden verder langs het meer naar West Thumb, een gebied met geysers en warme bronnen die in het Yellowstone lake uitstromen. Hierna weer terug naar het noorden naar ons allerlaatste gebied dat we bezoeken; Norris Geyser Basin. Het grootste en oudste thermisch gebied van het park. Ondanks dat we al veel hebben gezien, is ook dit stuk erg mooi. Zie foto dag 11.

 

Het is eind van de middag en we gaan terug naar het hotel. Ik laat de 300+ hengsten af en toe flink werken door wat auto’s in te halen, blijft leuk. Normaal spint de auto zachtjes, maar als het gaspedaal naar beneden gaat brult en schreeuwt hij het uit. Onvoorstelbaar wat er dan gebeurt en hoe snel een auto ingehaald word, ga soms boven de 80 mph….. Wel moet ik elke dag tanken en dat snap ik nou niet waarom dat moet, tip iemand??? J Gelukkig is de benzine zo’n € 0,75/liter en dat helpt weer een beetje en kost een halve tank zo’n 22 euri. Morgen verhuizen en gaan we naar Grand Teton, wat Frans is voor …… grote boezem ja.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!