Dag 13 Dinousar

Door Rob den Heijer - A long time ago

Reacties

Rob den Heijer A long time ago

Dag 13
Om 07.00 uur rijden we weg uit Wyoming, via Utah naar Colorado. Vandaag is het eigenlijk alleen afstand overbruggen naar het Nationale Parken gedeelte van Utah en staat in de boeken voor 500 km en 6 uur rijden. Klopt niet helemaal, wordt 650 km en 8,5 uur rijden en dan gaan we eigenlijk continue boven de maximaal toegestane maximum snelheid… Onderweg zien we het landschap al snel veranderen in groene –met naaldbomen bedekte- heuvels naar droger en kleurrijkere bergen. Wat een enorm en vooral leeg land rijden we vandaag, we komen ook onze eerste cactus tegen .

Om 15.30 uur komen we aan in Dinosaur National Monument. Een erg mooi gebergte getooid in bonte kleuren met daarin de plaats waar de meeste dinosaurus botten zijn opgegraven. In een afgesloten hal hebben ze een gedeelte van de opgraving geconserveerd en daarin zijn botten van zo’n 50 verschillende dino’s te zien. Indrukwekkend.

Om 18.00 uur gaan we naar ons Best Western hotel, ons derde inmiddels en dat bevalt prima. Goeie kamers, snel internet en een prima ontbijt. In het stadje Vernal draait alles om dinosaurussen, zie foto’s dag 13. Morgen gaan we naar Moab waar we 2 nachten bblijven slapen en gaan als eerste morgenmiddag direct naar Canyonlands NP en de dag erna naar Arches.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!