Dag 13 Dinousar

Door Rob den Heijer - 02-08-2014 15:01

Reacties

Rob den Heijer 02-08-2014 15:03

Dag 13
Om 07.00 uur rijden we weg uit Wyoming, via Utah naar Colorado. Vandaag is het eigenlijk alleen afstand overbruggen naar het Nationale Parken gedeelte van Utah en staat in de boeken voor 500 km en 6 uur rijden. Klopt niet helemaal, wordt 650 km en 8,5 uur rijden en dan gaan we eigenlijk continue boven de maximaal toegestane maximum snelheid… Onderweg zien we het landschap al snel veranderen in groene –met naaldbomen bedekte- heuvels naar droger en kleurrijkere bergen. Wat een enorm en vooral leeg land rijden we vandaag, we komen ook onze eerste cactus tegen .

Om 15.30 uur komen we aan in Dinosaur National Monument. Een erg mooi gebergte getooid in bonte kleuren met daarin de plaats waar de meeste dinosaurus botten zijn opgegraven. In een afgesloten hal hebben ze een gedeelte van de opgraving geconserveerd en daarin zijn botten van zo’n 50 verschillende dino’s te zien. Indrukwekkend.

Om 18.00 uur gaan we naar ons Best Western hotel, ons derde inmiddels en dat bevalt prima. Goeie kamers, snel internet en een prima ontbijt. In het stadje Vernal draait alles om dinosaurussen, zie foto’s dag 13. Morgen gaan we naar Moab waar we 2 nachten bblijven slapen en gaan als eerste morgenmiddag direct naar Canyonlands NP en de dag erna naar Arches.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan