Dag 14 Canyonlands NP

Door Rob den Heijer - 02-08-2014 21:38

Reacties

Rob den Heijer 02-08-2014 21:50 {{button-24359}}

Dag 14
Wat een dag! Snel gereden met de hele weg het dak open (behalve 15 minuten regen…) en zijn om 11.00 uur in Canyonlands. We wilden dit niet op onze lijst zetten, maar onze Tioga adviseur was hier zeer duidelijk over; doen! Ze had helemaal gelijk, we verkennen het “Island in the sky” gedeelte van het park, wat letterlijk boven de rest van het park ligt. Een wandeling van 1,5 uur om de kloof heen –Grand view- laat duidelijk zien een gebied wat eens een zee was en nu door de Green & Colorado rivers helemaal doorsneden is. Zie foto’s dag 14.

Als tweede gaan we naar Dead Horse Point State Park. Dit “schiereiland” heeft zijn naam te danken aan het verleden waarin paarden hierin werden samengedreven en de beste eruit gehaald werden en getemd. De rest werd weer vrijgelaten, maar dit is één keer vergeten waarop de paarden van dorst omkwamen. Vandaar de naam. Het zicht op de Colorado rivier die een behoorlijke canyon heeft uitgesleten is mooi. Zie foto dag 14

Last but not least gaan we alvast een voorproefje halen van Arches bij zonsondergang. Dit geeft zacht licht en nog mooiere kleuren op de rode rotsen. Tot onze spijt horen we dat “Delicate Arch”, de mooiste nog wel is gesloten vanwege het feit dat de weg ernaartoe is weggespoeld. FYI het park is officieel een woestijn….! Hopelijk is het morgen weer toegankelijk.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan