Dag 15 Arches NP

Door Rob den Heijer - A long time ago

Reacties

Rob den Heijer A long time ago

Dag 15
Voor het eerst deze reis slapen we in één bed…. Vechten om de ruimte en de dekens  Dit wordt een lange dag…. Een verse bak Starbucks en we kunnen op pad naar Arches NP voor dag 2. In het Visitor Centre horen we dat Delicate Arch weer bereikbaar is. Gelukkig! Direct gaan we naar de vertrekplaats en om 08.30 met 74 graden Fahrenheit (23 graden Celsius) gaan we op weg voor een 2 uur hike heen en weer. Het moeilijkste stuk was een zandsteenvlakte in de volle zon, waarop de temperatuur kan oplopen tot 140 graden F (60 C) volgens de ranger. Zie foto dag 15. Hierna is het een stuk makkelijker en stukjes in de schaduw. Na een uur komen we bij de Arch en het is inderdaad een plaatje, zie foto dag 15.

Na een relatief makkelijke terugtocht komen we met 78/26 graden aan bij de auto en dan gaan er nog heel wat mensen beginnen aan hun tocht… We verkennen het overgebleven stuk van het park en nemen nog een ziljoen foto’s voordat we rond de middag teruggaan naar de hotelkamer om te eten. We slapen ook vandaag nog in Moab en dat is 2 km van de ingang van het park vandaan 

Na de lunch gaan we rijden naar Castle View, hier zijn verschillende Hollywoodfilms opgenomen, zoals Thelma and Louise. We rijden direct langs de Colorado river en dit uitzicht is adembenemend en tegelijk heel moeilijk op de foto te krijgen. Wat we vanuit de verschillende parken van boven hebben gezien, zien we nu vanaf het waterniveau in de rivier en rijden langs torenhoge wanden van rood steen. In Castle View was verder weinig te zien en we besluiten om via Manti La Sal National Forest terug te rijden. Deze weg klimt behoorlijk en gaat door een ineens groen gebied wat qua temperatuur een stuk aangenamer is dan in Moab; 78 versus 98 (25 vs 37)! Na een heerlijk ritje met veel bochten en steile hellingen –voor mij althans - komen we weer via de snelweg terug naar Moab. Pizzahut en Motel. Morgen op pad naar Monument Vally….
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!