Dag 17 Monument Valley

Door Rob den Heijer - A long time ago

Dag 17

Op pad naar Monument Valley, redelijk weer aangename temperatuur maar ook gedeeltelijk bewolkt. We komen om 08.00 uur aan in het Park en ondanks het vroege tijdstip is het al druk. Een heel mooie giftshop maar exorbitante prijzen. Een leuk beeldje van enkele centimeters 160 USD en een mooi zandschilderij 1400 USD… Het lijkt alsof de Navajo indianen die het park runnen een beroep doen op het nationale schuldgevoel van wat de “blanken” de native Americans hebben aangedaan en ze nu via de portemonnee terugpakken. De omgeving van het park is vervuild met zwerfafval en de hele commercie gaat me erg tegenstaan. Als we uiteindelijk een rondrit in de laadbak van een pick-up willen doen, kost dit 75 USD voor een rondrit van 1,5 uur per persoon met stops bij een aantal kraampjes met authentiek Indiaanse kunstartikelen. We zien wat de tour inhoudt vanaf het viewpoint en de tour die we gisteren in Valley of the Gods hebben gemaakt deed daar zeker niet voor onder. Dus inpakken en wegwezen.

 

Onderweg naar Page proberen we nog bij Navajo Mountain langs te gaan, een voor de indianen heilige berg. Helaas stopt de weg voordat  hij bij de berg aankomt. Op deze manier zal hij wel zeker heilig blijven!

 

In Page gaan we bij Lake Powel langs, het tweede grootste stuwmeer in de US. Mooie dam en een meer “with a view”. Zie foto’s dag 17.

 

Hotelkamer opgezocht, gegeten en klaar maken voor onze foto-tour in Antilope Canyon, een excursie die we al in februari geboekt hebben. Op de eerste datum was deze al volgeboekt op het tijdstip van 10.30 uur en daarom hebben we de route omgegooid om toch deze tijd te hebben…. Enige punt van zorg is dat ook dit park gerund wordt door de Navajo’s…..

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!