Dag 21 Zio NP

Door Rob den Heijer - A long time ago

Dag 21.

Vertrek om 7 en aankomst in Zion om 8 uur. Dit park ziet er weer heel anders uit dan de vorigen. De eerste rots die we tegenkomen is Mesa Checkersboard Mountain, een heel groot schaakbord inderdaad. We rijden langzaam en zien vogels die we nog niet zijn tegengekomen en eindelijk bighorn sheep, langs de weg en op de eerste hike. Zie foto’s dag 21.

 

Na zo’n 5 km beginnen we aan onze eerste wandeling van 1,5 uur naar een mooi uitzicht over Zion’s canyon. Het is koud als we beginnen -40 F- maar gedurende de dag loopt het snel op naar 105…. (4 naar 41 graden Celsius). Na de wandeling rijden we naar het visitor center via een scenic route die onder andere door een tunnel van > 1 mijl gaat die dwars door de rotsen geboord is en 3 jaar duurde om aan te leggen. In het visitor center de mooiste punten opgevraagd en op de bus gestapt. In Zion Park mag je in de lente/zomer niet met je eigen auto rijden om het leefklimaat te beschermen. We gaan naar het eindpunt; Temple of Sinawava.

 

Bij het eindpunt aangekomen hiken we de Riverside walk, 1,5 uur en makkelijk langs de Virgin river. Bij het einde van de trail ga ik nog ~1 uur verder door de Narrows. Hierbij loop je door het water wat op dit moment kniediep is, maar bij regenval in no-time kan stijgen tot 3-4 meter diep…. Mooie tocht, zie foto dag 21. Toby heeft geen Teva’s aan en blijft wachten tot ik terug ben. Ze eet wat nootjes en krijgt gelijk gezelschap van squirrels. Deze eekhoorns worden steeds brutaler en lopen via haar benen op haar buik op zoek naar de zak met nootjes! Er worden veel foto’s gemaakt, maar helaas zijn ze droevig afgedropen als ik terug ben.

 

Volgende stop is Weeping rock, waar op elk moment water uit de rotsen sijpelt en waardoor hangende tuinen ontstaan. Een welkome aanvulling van water in dit droge gebied. Volgende stop is Zion Lodge, lunch en de laatste trail van vandaag: Emmerald pool en duurt 1 uur. Het is inmiddels erg warm geworden, we gaan met de bus naar Zion Human History Museum en kijken een film –in airco ruimte- over ontstaan van het park.

 

Eind van de middag gaan we naar ons motel, een rit van wel 1,5 mijl! Checken in en gaan boodschappen doen. We nemen verse lasagna mee (we hebben een microwave) en hoeven dus niet meer naar buiten. Morgen een lange verplaatsingsdag naar Desert Valley; 650 km. Ik denk dat we de hitte van vandaag dan anders zullen ervaren…

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!