Dag 23 Death Valley 2/2

Door Rob den Heijer - A long time ago

Dag 23

Om een uur of 3 gaan we naar de sterren kijken, de sterrenhemel zou hier heel goed te zien zijn door afwezigheid van lichtvervuiling. Helaas is het volle maan….. het lijkt net een schijnwerper en vervaagt alle andere sterren. Om 6 uur gaat Toby naar de zonsopgang boven de zandduinen, zie foto’s dag 23.

 

Na ontbijt gaan we nog wat dingen bezoeken in Death Valley voordat we op weg gaan naar Sequoia NP. Als eerste naar Rhyolite een spookstadje, maar er is niet veel meer van over. Wat ingestorte gebouwen, een casino en een treinwagon die van zijn wielen is gehaald en als huis heeft gediend, zie foto dag 24. Er hangen borden met uitkijken voor ratelslangen en dat doe ik dus ook, ik zoek me een ongeluk naar die krengen. Vind er geen een, wel 2 keer een andere slang: Western Coachwhip (Red Racer). Doet zijn naam eer aan, is razendsnel verdwenen voor ik er een foto van kan maken.

 

Hierna gaan we naar Mosaic Canyon, een kleine in marmer uitgesleten kloof. Het mozaiek komt van ingelegde steentjes een mooi gezicht. Als toetje stoppen we bij Father Crowley Vista Point, de uitgang aan westelijke kant. Mmoi uitzicht over de noordwest kant van het park. Death Valley heeft ons het meest verbaasd door zijn grote verscheidenheid aan landschap en schitterende kleuren. Een bezoek meer dan waard!

 

Dan gaan we de 300 mijl overbruggen naar Sequioa NP. We slapen in Visalia net buiten het park in een superluxe Marriot Hotel…. En we blijven hier 2 nachten; Yippee! Morgen de hele dag om Sequoia’s te zoeken  Wel naderen we het eind, we vliegen terug op dag 27.....

Reacties

Theresia A long time ago

Indrukwekkend! Mooie foto's! Geniet van de laatste dagen, het vliegt voorbij.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!