Dag 24 Sequoia NP

Door Rob den Heijer - A long time ago

Dag 24

Een perfect begin van de dag, eerst uitgebreid ontbijt in het hotel en vervolgens een Venti (XXL) Vanille Latte koffie van Starbucks en wegrijden in een open Camaro en flink wat mensen afzeiken door ze links en rechts in te halen terwijl beide uitlaten brullen. Can things get any better?

 

Bij aankomst in Sequoia NP zien we al snel de eerste Sequoia’s. Dit is een lang gekoesterde droom van me die nu werkelijkheid wordt. De bomen zijn enorm en je moet er geweest zijn om het te geloven. Alleen door mensen erbij te fotograferen krijg je een idee van de grootte van die bomen. Ze overleven alles; bosbranden, jaren van droogte, aardbevingen, alleen tegen het kappen van de mens zijn ze niet bestand. Gelukkig zijn er nog een hoop bewaard gebleven en krijgen ze de kans om volwassen te worden. Ze gaan met ~500 jaar de pubertijd in en kunnen zo’n 2-3000 jaar worden…. Zie foto dag 24.

 

Vervolgens naar Kings Canyon NP, wat tegen Sequoia aan ligt. Ook hier een hoop van die reuzen en verder ongerepte bergen, valleien en stromend water in overvloed. We eten een ijsje bij een lodge die flessen met een zoete vloeistof heeft opgehangen en deze worden belaagd door Kolibries! Ik heb er al 2 gezien in Bryce Canyon, maar hier zijn er zo’n 10 tegelijk aanwezig en ze vliegen als echte formule 1 wagentjes door de lucht!

 

Na weer een lange dag zijn we om 18.30 weer in het hotel. Pizzahut en naar bed. Morgen naar Yosemite, ons laatste park. Kijken of de bosbranden al geblust zijn…

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!