Dag 25 Yosemite NP

Door Rob den Heijer - A long time ago

Dag 25.

Weer uitgebreid ontbijt in Marriett hotel, Starbucks, kap open en onderweg zijn we. Met 2 uurtjes zijn we in Yosemite NP. Visitor Center helpt niet veel verder dan Yosemite Canyon doen. We gaan eerst naar Glacier Point, hiervandaan een heel mooi uitzicht over de vallei. Zie foto’s dag 25.

 

De bosbranden lijken aardig onder controle alleen ver in het noorden zijn nog wat rookflarden te zien. Het is erg droog in Californië op dit moment en zo’n 40% van alle struiken en bomen is dood door stress van jaren achtereen te weinig water te hebben gehad….

 

In de vallei eerst naar Tunnel view voor een mooi overzicht van beneden vandaan over de vallei. Vooral de Half Dome domineert het uitzicht. Vervolgens naar de eerste waterval, helaas droog ook al staat hij bekend als het hele jaar vol met water. Mirror Lake is onbereikbaar, het is ongelofelijk druk in het park en alle wegen staan vol met dubbel geparkeerde auto’s. De tweede waterval (Yosemite Lower Falls) is ook droog. De warmte is drukkend in de vallei en we hebben er allebei genoeg van. Dit park viel ons aardig tegen.

 

We gaan naar ons hotel dat op het park ligt: Wawona Hotel. Deze dateert uit 1917 en ziet er uit als een koloniaal oud gebouw uit een ver verleden. Een kamer met attributen uit die tijd ontbreekt niet, inclusief ouderwets bad (room with private bath!) Dat was het dan ook wel met de voorzieningen, voor de rest niks (koelkast, TV, wifi, microwave, etc all is missing). Wel het emest romantische hotel dat we gehad hebben. Morgen wat bloemen plukken en dan op naar San Fransisco, naar ons laatste hotel….

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!