Dag 8, Jamestown en Yorktown

Door Remco en Nicky van der Voorn - A long time ago

Vandaag, een snikhete dag, een bezoek gebracht aan het openluchtcentrum van Jamestown. Hier gingen in 1607 de eerste Engelsen aan land en is het verhaal van Pocahontas begonnen. Leuke plaats, waar veel te leren valt. Zeker als je nagaat dat in Yorktown, niet meer dan 20 miles verderop een enorme slag gevochten is die ertoe bijdroeg dat Amerika onafhankelijk zou worden. Van Pocahontas tot George Washington hebben we in vogelvlucht bekeken. Vooral de enorm kleine bootjes waarmee de Engelsen in 1607 de oceaan overgestoken zijn spreken tot de verbeelding. In het ruim zaten 39 passagiers die in groepjes van 8 mochten luchten op het dek maar die voor de rest van de reis (4 maanden) beneden verbleven.

Een meneer merkte op dat dat wel niet zo lekker moest zijn geweest. Hier aan het steiger wiebelden de boten al enorm, laat staan op volle zee!! Zeeziekte was dan ook tijdens de reis van alle dag!! 1 op de 3 passagiers kwam levend in de Nieuwe Wereld aan!

In Yorktown een geweldig museum/visitor center bezocht waarin de tijdlijn van 1607 tot 1783 geweldig was weergegeven. Leve de airco want daarmee was het binnen beter te houden dan buiten!

Na deze dag dan toch maar snel naar de camping voor een plons in het zwembad, het koken van eten (ja, dat doen we zo af en toe ook nog zelf om het niet te verleren ;) ) en het draaien van een wasje.

Nu slapen want we staan op een camping waar 's nachts de treinen met steenkool langsrijden, verschrikkelijk wat een lawaai, gelukkig hebben wij er maar 2 nachten last van, De mensen naast ons staan hier heel wat langer. Leuk detail, de oma van de mensen naast ons gaat 26 augustus naar Nederland waar ze in Amsterdam op zal stappen op een boot voor een Rijnreis. En waar hebben zij familie wonen...... in Tiel!! Dat moesten we trouwens wel even ontcijferen want voor Engelsen is dat toch moeilijk uitspreken ;)

Goedemorgen voor straks in Nederland, welterusten vanuit Williamsburg, Amerika!

Reacties

hans en mellinda en kids A long time ago

Hoi allemaal..
Hoop goede n8rust gehad? Leuk om alles weer zo te lezen. Een hoop al gezien hoor. Ben benieuwd naar t vervolg😉
fijne tijd groetjes!

tuut A long time ago

Heel leuk om 's morgens aan het ontbijt jullie reisverslag te lezen. Bofkonten. Allemaal!
Ga zo door en blijf schrijven.
Liefs,
Tuut

Pa en Ma A long time ago

Ik kan jullie bericht nu pas zien. Het internet lag er weer eens uit. Het gaat een geweldig mooie reis worden dat lees ik nu al uit jullie verslagen. Het is leuk dat we dat zo goed kunnen volgen en meegenieten. Tot morgenvroeg?
Ma en Pa
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!