Joshua Tree N.P.

Door Ed en Jolanda Bakker - 10-11-2014 06:57

    

  30° C

09-11-2014

Na een kort nachtje, vroeg opstaan om op tijd weg te rijden. Vandaag moeten we een hoop km afleggen, dus ja helaas vroeg uit de veren. Na een stevig ontbijt om 07.30 uur weggereden uit Redondo Beach. Voor het eerst geen strakke blauwe lucht, maar een zeer mistige morgen. Oh oh als dit maar goed gaat. Gelukking breekt de zon vlak voor Palm Springs door en is het alweer rond de 30° C. We zouden in het zeer gezellige downtown koffie gaan drinken voor we Joshua Tree N.P. in gaan. Helaas ...... in het dorp vindt de gay parade plaats en het is hier al verschikkelijk druk. Het is pas 09.30 uur! Nergens kunnen we de auto kwijt, dus dan toch maar doorrijden naar een andere Starbucks. Jammer dat we geen tijd hebben om al dit mooi te kunnen aanschouwen. Na de koffie onze (stupid) Suzan ingetoets om ons naar Joshua Tree N.P. te brengen. Laat ze ons nou weer een rot eind laten omrijden, waardoor we zeker een uur langer onderweg zijn, maar .... wat een prachtige weg hebben we gereden. Door de Box Canyon Road. Onverwachts maar prachtig! Bij aankomst van het park eerst gelunchd voor we door kunnen rijden. Els merkt tussen neus en lippen door een uil gespot te hebben!??? Een uil?? We hebben de hele weg in het park geen dier gespot! Alleen Els. Hmmmmm, daar moeten we nog eens goed over nadenken. Na het park door naar Kingman. Deze weg is een waar avontuur geworden. Stel je voor een rechte weg van ruim 200 km in de middle of now wheren en af en toe een vervallen huis en geen!!! zijwegen. Na ongeveer ruim 100 km gereden te hebben is de weg plotseling afgesloten en kunnen we niet verder door "flooding"!. Wat??? en nu??? gaan we terug??We besluiten toch verder te rijden en komen toch.

Gelukkig komen we een andere auto tegen en zegt dat we de weg wel kunnen rijden maar dat sommige bruggen stuk zijn en we af en toe door de "wash" moeten rijden. Het lukt allemaal wel, maar we houden ons hart vast. Tot hoever zou ik goed gaan. Gelukkig bereiken we na ong 90 km toch de highway en kunnen we door rijden naar Kingman. Nog even een kleine tussenstop gemaakt in Needles waar we een kop koffie gehaald hebben om weer wat wakker te worden. Nou, mijn hoofd was er in ieder niet bij. Ik krijg mijn koffie, haal de deksel eraf (zonder dat daar erg in heb) en doe er iets suiker in. Vervolgens heb ik alle deksels in mijn handen gehad en op mijn beker gepast. Het leek wel of ik in candid camera zat. Geen enkele deksel paste. Ik begreep er helemaal niets van! Nadat ik een stuk of  5 deksels inmiddels had weggegooid zie ik ineens mijn eigen deksel liggen. Puzzle compleet, we kunnen weer vertrekken! Els heeft inmiddels haar TenaLady nodig gehad! Hilarisch, wel nee, maar volgens mij praten ze nog over mij in Needles! Daar hoef ik me ook niet meer te vertonen.

Vervolgens rijden we anderhalf uur later Kingman, Arizona in, waar we direct een uur tijdsverschil hebben en het inmiddels al 18.30 uur is geworden. Zo zijn we vandaag dus 11 uur onderweg geweest. Een zeer lange dag dus, maar we hebben genoten. De avond hebben we afgesloten in een bruisende stad, niet dus, met een heerlijk maaltijd. Ik zou zeggen .... op naar ons volgende avontuur!

Morgen zal ik nog wat meer foto's plaatsen in mijn fotoalbum.

 

Reacties

Marijke 10-11-2014 11:25 {{button-27220}}

Misschien was het wel een uilskuiken!😂

Els 10-11-2014 15:22 {{button-27221}}

Ja Marijke, doe maar zo! Jo is gewoon jaloers dat ik die uil spotte😡

Jolanda 10-11-2014 15:34 {{button-27222}}

Hahahaha. Jaloers was ik zeker, maar we zullen het nooit weten! Maar ik heb begrepen dat Els behoorlijk wat hersencellen mist door de nachtdiensten, dus die uilskuiken klink goed! 😁

Lex 10-11-2014 23:04 {{button-27223}}

Mischien tijd om een UILTJE te knappen?

Jolanda 11-11-2014 04:35 {{button-27224}}

Hahaha Lex, scherp!!!!!

Jolanda 11-11-2014 04:35 {{button-27225}}

Hahaha Lex, scherp!!!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan